Alle tattoo’s van Messi op een rijtje

Lionel Messi heeft de laatste jaren steeds meer tatoeages laten zetten. Hij is lang niet meer het kleine jongetje van de opleiding van FC Barcelona maar is uitgegroeid tot een topsporter die ook opvalt door zijn vele tattoo’s. Echter is dit image beeld van Messi pas sinds kort. Hij is heel lang nog het jongetje van Barcelona gebleven die alle prijzen binnen sleepten. Lionel Messi begon pas in 2011 met tatoeëren. Zijn eerste tatoeage was dan ook meteen een heel bijzondere tatoeage. Namelijk een portret van zijn moeder had Messi getatoeëerd. Deze tatoeage heeft ook veel voor Lionel betekend en dat was te merken. Hij had er goed over nagedacht en heeft daarna een lange tijd geen tatoeage meer laten zetten. Namelijk 4 jaar lang. Daarna begon Lionel Messi het in een snel tempo in te halen. De eerste volgende tattoo was namelijk een hele sleeve op zijn arm.

Lionel-Messi-tatoeage
Lionel-Messi-tattoo-barca
Lionel-Messi-thiago
Lionel-Messi-tattoo

De tattoo’s op het been van Lionel Messi

Messi is begonnen met zijn been tatoeages wanneer Thiago zijn eerste kind werd geboren. De top voetballer van FC Barcelona kiest voornamelijk voor tatoeages met een betekenis. Messi heeft namelijk de handjes van zijn zoontje Thiago getatoeëerd op zijn been. Ook heeft hij hier de geboorte datum bij laten tatoeëren en dat is iets waar over het algemeen natuurlijk meer mensen voor kiezen. Een aantal jaar later ging Messi ervoor samen met zijn tatoeerder en hij besloot om zijn gehele kuit bijna zwart te laten tatoeëren met daarin zijn rugnummer 10 verwerkt. Een vrij gewaagde tatoeage en dat was achteraf ook wel te blijken aan alle reacties. Messi werd niet meer door iedereen gezien als het lieve jongetje van FC Barcelona met de tatoeages waar een verhaal achter zit.

Welke tatoeages zitten er verwerkt in de sleeve van Messi

De tattoo van Messi die het meest opvalt is natuurlijk zijn sleeve. We gaan jullie in het kort vertellen welke tatoeages Messi allemaal heeft laten zetten. Hij is begonnen met een ontwerp van Jezus getatoeëerd op zijn arm. Dit volgde al snel tot meerdere tatoeages waaronder een kompas, een bloem en een kruis. Zoals je leest is Messi religieus en kiest hij dan ook voor Christelijke tatoeages ter nagedachtenis van zijn geloof.

Messi is zelf ook tatoeëerder

Lionel heeft namelijk ook zelf een tatoeage gezet. Dit heeft hij meer gedaan als een soort vriendendienst. Messi heeft namelijk zijn rugnummer getatoeëerd op de pols van zijn eigen tattoeerder.