Memphis Depay kennen wij allemaal al bekende voetbalspeller. Als shirtnaam gebruikt hij Memphis in plaats van zijn achternaam Depay. Dit omdat zijn hij geen goede band heeft met zijn vader. Memphis is begonnen in bij VV Moordrecht en groot geworden bij PSV en Olympique Lyon. Op dit moment speelt hij in Spanje bij FC Barcelona. Daarnaast zit hij bij de selectie van het Nederlandse elftal. Niet alleen als voetballer is hij actief ook heeft zijn entree gemaakt in de muziekwereld als rapper met nummers als Blessing en Heavy Stepper. Je bent hier niet voor de indrukwekkende carrière van Memphis Depay maar voor zijn tatoeages. Hij heeft een flinke verzameling tattoos opgebouwd door de jaren heen.

Welke tatoeages heeft Memphis Depay?

Memphis heeft met twee sleeves en een volledige ruk tattoo aardig wat ink. Een aantal zijn geïnspireerd op tekenfilms zoals Avatar en Pokémon. Hieronder alle tatoeages van die de spits heeft met de bijbehorende betekenis.

Depay tattoages

De leeuw tattoo op zijn rug

Met stipt bovenaan de meest indrukkende tatoeage van Depay is de leeuw op zijn volledige rug. Een leeuw is de veelvoorkomende tattoo die kracht, trots, wijs dom en doorzettingsvermogen uitstraalt. Memphis vergelijkt zichzelf met de leeuw. Hij heeft is grootgebracht in de jungle en heeft moeilijke tijden gekend. Desalniettemin heeft dit hem nooit tegengehouden om zijn doelen te bereiken. De tattoo toont dat hij de koning van de jungle is.  

Tattoos op zijn borst 

Op de zijn borst heeft Memphis een klavertjevier staan met vleugels, twee engeltjes, sterren en de tekst dream chaser. Ook dit is een verwijzing naar een zwaar verleden waar hij heeft moeten werken om zijn dromen te bereiken. Ook de tatoeages DreamBelieveAchieve onder zijn rechterborst verwijst naar zijn doorzettingsvermogen om zijn doelen te behalen. In het verleden had Memphis onder zijn rechterborst een tatoeage met de naam ‘Lori Harvey’, dit is zijn ex-vriendin. Na de brake up in 2018 heeft Memphis de tattoo laten verwijderen.  

Thought tattoo op zijn linkerarm 

Op zijn linkerarm heeft Memphis een tatoeage met de tekst Thought you’re far Away you live on in our hearts I love you en datum 14-02-2009. Deze tattoo is een eerbetoon aan zijn grootvader die is 2009 is overleden.  

memphis depay tattoo arm

Het motto van Memphis ‘Walk in faith, not by sight

Walk in faith not by sight is een zin uit de bijbel en het motto van Depay. Je ziet het vaak terug wanneer hij een goal scoort en zijn oog sluit en oren afdekt met zijn vingers.  

Tekenfilm personages: AangJigglypuff, Genie en meer

Ook zijn rechterarm heeft Memphis een aantal tatoeages die zijn gebaseerd op tekenfilms personages. Zo heeft hij Aang van Avatar, Jigglypuff van Pokémon en Genie van Aladin getatoeëerd. Ook heeft hij een tattoo van Shinchan en Shiro op zijn rechterelleboog en een tattoo van iron man.  

memphis depay tattoo aang
tattoo depay tekenfilm

Tatoeages in Egyptische stijl

Memphis Depay heeft verschillende tatoeages in een Egyptisch thema op zijn armen en linkerbeen. Zo heeft een portret van Anubis, een Egyptische kever, koningin Nefertiti en de Godin Isis. Op zijn rechterarm heeft tatoeages van de Egyptische koning tut, Farao set en het oog van Anubis.  

Egyptische tattoo memphis
tattoo memphis depay been
tattoo memphis depay been

Religieuze tattoos

Naast de Egyptische en cartoon tattoos zijn een aantal van Memphis zijn tattoos gebaseerd op religie. Zo heeft hij heeft een kruis getatoeëerd op zijn pols en een beschermengel op zijn linker bovenarm.