Hoe kies ik de juiste tattoo artiest uit?

  • Welke stijl tattoo is hij/zij in gespecialiseerd

  • Welke kosten kan ik verwachten

  • Wat je niet moet doen

De tattoo stijl van de artiest is heel belangrijk

Doe goed onderzoek naar welke tattoo artiest het beste bij jou past. Begin met het doen van onderzoek naar verschillende tattoo shops in jouw omgeving. Bekijk onze pagina’s. Hierop staat duidelijk beschreven welke specialiteiten er aanwezig zijn in de shop en zie je foto’s van hun portfolio. Op deze manier kun je een idee krijgen van de stijl en kwaliteit van het werk dat de artiesten leveren.

Zoek een tattoo artiest die gespecialiseerd is in de stijl die jij mooi vindt. Niet alle artiesten zijn even goed in alle stijlen, dus het is belangrijk om een artiest te vinden die de stijl beheerst waarin jij een tattoo wilt laten zetten.

Welke kosten kan ik verwachten?

Per artiest variëren de kosten best wel. Je hoort wel eens dat mensen maar €50,- euro hebben betaald voor een grotere tatoeage. Dat komt omdat er dagelijks nog steeds super veel nieuwe artiesten beginnen met tatoeëren en heel veel mensen doen dit ook nog thuis. Echter raden wij aan om naar een tattoo artiest te gaan die in een tattoo shop werkzaam is. Onderzoek goed of ze al eens eerder een tattoo hebben gezet die erg veel lijkt op de tattoo die jij zelf ook wilt. De kosten die je hier kunt verwachten is meestal €100 – €125 euro per uur.

Tattoo-artiest-uitkiezen

Wat je niet moet doen

Uit onderzoek is gebleken dat heel veel mensen die graag een tattoo willen geen onderzoek doen naar de artiest. Ze doen alleen onderzoek naar hun ontwerp en kiezen dan voor de artiest die als eerste beschikbaar is. Wij raden dit echt af want je in heel veel gevallen kom je dan niet terecht bij de artiest die gespecialiseerd is in de tattoo stijl die jij graag zou willen hebben.

Tattoo-artiest-uitkiezen-tips

Samenvatting hoe kies ik de juiste tattoo artiest uit?

  • Check op ons platform welke tattoo shops welke tattoo stijlen aanbieden
  • Zoek uit of de door jou gekozen artiest al vaker het ontwerpje heeft gezet
  • Uur prijs is rond de €100 – €125 euro
  • Kies niet voor de artiest die als eerste beschikbaar is