Hoe verzorg je het beste je tattoo? 5 tips

 • Gebruik medische tattoo zalf

 • Veel vitamins A&D

 • Tips voor het beste eindresultaat

1. Laat je tattoo nooit uitdrogen!

Smeren, smeren en smeren onthoud dit goed! Laat je tatoeage niet uitdrogen maar smeer ook zeker niet te veel! Wij raden aan om een tattoo zalf te gebruiken waar vitamines A&D inzitten verwerkt.

Dit versneld het verzorging process van de tattoo en zorgt voor een mooi eindresultaat. Doe je dit niet dan kan je tattoo uitdrogen en zelfs weer gaan bloeden.

Vervelt je tattoo?

Blijf er dan ook echt vanaf! Wanneer je een velletje eraf trekt kan je de inkt meetrekken en ontstaat er kleurverschil in jouw tatoeage. Wat je wel kunt doen is voorzichtig insmeren en de zalf zijn werk laten doen.

Tattoo-verzorgen-medisch

2. Hoe vaak smeer je de tatoeage dan in?

Tijdens het verzorgen van je tattoo kan je het beste een zalf gebruiken die niet te dik smeert. Dan kan de tatoeage namelijk niet luchten. Vooral de eerste dagen zijn belangrijk want het is eigenlijk nog een open wond.

Wij raden dan ook aan om een medische tattoo zalf te gebruiken en deze elke 4 a 5 uur in te smeren. Na ongeveer 4 dagen zal je zien dat je goed bezig bent geweest met het verzorgen van je tattoo en hoef je het nog maar 2 maal per dag in te smeren.

Houd de tatoeage dus vochtig en zorg ervoor dat hij niet uitdroogt.

Tattoo-zalf-wondgenezing

3. Schoonmaken hoort ook bij de verzorging van je tattoo

Je tatoeage blijft natuurlijk een open wond en moet goed verzorgd worden. Voordat je de tattoo insmeert moet je hem dus schoonmaken. Gebruik hiervoor water en anti bacteriële handzeep zoals Unicura.

4. Vermijd vuil en strakke kleding

De tatoeage ben je net zo goed aan het verzorgen en let er dan ook goed op dat er geen vuil bij kan komen. Helemaal afplakken de hele dag is ook niet goed want hij moet luchten. Daarom raden we jullie ook niet aan om strakke kleding te dragen.

Laat de tattoo in alle rust genezen en maak ook echt gebruik van een medische tattoo zalf om dit process te versnellen.

5. Slapen met je nieuwe tatoeage

Laten we ervan uitgaan dat je zo’n 8 uur gaat slapen. Smeer dan voordat je naar bed gaat nog even je tattoo in! Voor het genezen is het belangrijk dat de huid niet stikt. Dus probeer geen kleding, dikke zalf of dekens over de tattoo heen te laten zitten. Maar laat de tattoo in de vrijheid rusten en genezen.

Tattoo-verzorgen-slapen

Samenvatting verzorgen tattoo

 • Laat je tattoo niet uitdrogen en smeer hem optijd in met een medische tattoo zalf
 • Vitamines A&D zijn je beste vriend
 • Blijf van de velletjes af
 • Verzorg je tattoo goed en maak hem schoon dagelijks
 • Vermijd vuil
 • Laat de tattoo niet stikken maar juist luchten
Tattoo-Spot-banner

Check onze video over kleine tattoo’s

7 Comments

 1. Lisa oktober 18, 2021 at 9:04 am

  Duidelijk bericht! Schoonmaken en de extra vitamines zullen vast en zeker helpen maar is er misschien nog meer dat je kan doen???? Let me know

 2. Kevv oktober 18, 2021 at 9:05 am

  Top bericht en leuk gepromoot. Ga zo door

 3. Patrick oktober 19, 2021 at 7:20 pm

  Thank you for the clear and nice information. Definitely gonna buy the tattoo cream with vitamines 👊🏻👊🏻

 4. Jasper oktober 22, 2021 at 2:52 pm

  Ik wist het allemaal wel eigenlijk. Maar toch handig als opfrisser en dat over de vitamine is echt een goeie!

  • admin oktober 27, 2021 at 9:49 am

   Jasper! Goed van je dat je deze punten al wist. Dat betekend dat je al meer weet dan de gemiddelde persoon over de verzorging van je tatoeage! De vitamines zijn zeker belangrijk en probeer is een keer de medische tattoo zalf dan merk je echt heel snel het verschil 😁

 5. Marin oktober 27, 2021 at 9:46 am

  Wat een fijn bericht om te lezen niet te veel tekst en korte maar duidelijke uitleg! Dankjewel en het product ga ik binnenkort maar is bestellen denk ik.

  • admin oktober 27, 2021 at 9:48 am

   Marin! Wij zijn heel blij om dit te lezen en hiervoor doen we het ook. Mocht je ooit nog vragen hebben dan weet je ons te vinden 😁

Comments are closed.