Wat eten en drinken voor je een tattoo neemt?

  • Handige tips

  • Wat je wel moet eten

  • wat je niet moet doen

Eten is belangrijk ga voor pasta

Eten eten eten want op een lege maag tatoeëren is niet echt slim. Hoe langer de sessie hoe meer energie het uit je lichaam trekt. Zorg er dus voor dat je goed eet voor de sessie. Een lekker bord pasta zal ervoor zorgen dat jou tattoo sessie een stuk aangenamer zal zijn!

Suikers zijn je beste vriend

Tatoeëren vergt veel energie van je lichaam. Het is dus belangrijk dat je je energielevel op peil houdt. Suikers zijn hiervoor je beste vriend dus neem voor tijdens het tatoeëren bijvoorbeeld druiven mee of een banaan. Mueslirepen zijn ook handig om mee te nemen.

eet banaan voor tattoo

Geen cafeïne of alcohol

Te veel is natuurlijk nooit goed maar wij kunnen je adviseren pas op met de koffie! Want cafeïne maakt je huid gevoeliger en dat is nou precies niet wat je wilt tijdens het tatoeëren.

Zoals vele weten verdund alcohol je bloed en dat is niet bepaald prettig voor je tatoeëerder. Je bloed kan zo dun zijn dat hij zelfs de sessie moet stoppen en dat wil je natuurlijk niet! Ook kan het ervoor zorgen dat je tatoeage minder mooi gaat genezen.

Vermijd vuil en strakke kleding

De tatoeage ben je net zo goed aan het verzorgen en let er dan ook goed op dat er geen vuil bij kan komen. Helemaal afplakken de hele dag is ook niet goed want hij moet luchten. Daarom raden we jullie ook niet aan om strakke kleding te dragen.

Laat de tattoo in alle rust genezen en maak ook echt gebruik van een medische tattoo zalf om dit process te versnellen.

Voorbereiden-op-tattoo-geen-strakke-kleren

Samenvatting eten en drinken voor een tattoo sessie

  • Zorg dat je van te voren goed hebt gegeten. Een gezonde maaltijd zoals pasta.
  • Suikers zijn belangrijk. Neem een banaan of energie reep mee.
  • Drink niet te veel koffie.
  • Drink geen alcohol van te voren!
  • Draag losse kleren
Tattoo-Spot-banner

Check onze video over kleine tattoo’s