Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is daar voor iedereen die net wat meer informatie nodig heeft over een tatoeage.

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies
 • Wij waarborgen de veiligheid van de tattooshops

Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Bekijk hier de mooiste anker tattoos

De anker tattoo wordt vaak door zeelieden getatoeëerd net als het kompas. Meestal is de realistische stijl het populairst maar in dit geval zie je dat er meer old School ankers worden getatoeëerd.

Anker op je onderarm

De anker tattoo zie je voornamelijk terugkomen op het onderarm of bijvoorbeeld op de pols. Je kan voor een realistisch anker gaan of een full black color. Ook zie je vaak dat er nog een stuk touw bij wordt getatoeëerd. De onderarm is perfect voor een anker tatoeage.

anker-tattoo-onderarm

Samen met een kompas

Het kompas werd gebruikt door zeelieden en wordt vaak samen getatoeëerd met een anker. Samen met een anker en kompas tattoo kan je bijvoorbeeld ook nog coördinaten laten tatoeëren of de winrichtingen noord, oost, zuid en west.

anker-tattoo-met-kompas

Anker met tekst

Wanneer een schipper voor een lange tijd de zee op ging lieten ze vaak een anker tattoo zetten. Met daarbij bijvoorbeeld de naam in tekst van een geliefde, Anker tatoeages waren vroeger een van de meest populaire tatoeage ontwerpen die er waren.

anker-tattoo-met-tekst-naam

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Wat is de betekenis van een anker tattoo?

Een anker leg je uit zodat je ergens vast blijft liggen. Zeelui tatoeëerden vroeger dan ook vaak een anker met een naam erbij van bijvoorbeeld hun geliefde. De betekenis van de anker is dat ze deze thuis bij hun geliefde uit zouden leggen en altijd verlangen aan hun vrouw en het leven thuis. Thuis staat voor veiligheid en stabiliteit en dat symboliseert het anker dus!

Duik dieper in de wereld van anker tattoos en ontdek de veelzijdige betekenissen achter deze tatoeage. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de anker tattoo en laat je inspireren!
-> Anker betekenis uitleg

Betekenis tattoo

Wat kost een anker tattoo?

De kosten voor een anker tattoo is helemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt. De grootte van de tattoo heeft invloed op de prijs. Daarnaast kost een realistische anker meer tijd dan een old school anker. Gemiddeld ben je per uur €75 tot €100 euro kwijt bij een tatoeëerder. Een kleine old school anker zal ronde de €150 euro kosten maar een grotere realistische kan rond de €400 euro kosten.

Tattoo prijs kosten
[google-reviews-rating place_id=ChIJtVRxnhjuxkcRwdK56_bXdas]

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een anker tattoo?

Wanneer je een anker tattoo wil zetten heb je veel keuze. Kies voor een stijl die bij je past en de plek waar jij je prettig bij vindt. Zoals old school of realisme!

Wat is de betekenis van een anker tattoo

De betekenis van de anker tattoo is in het kort gezegd veiligheid en stabiliteit.

Hoeveel kost een anker tatoeage?

Deze kosten variëren natuurlijk per tattooshops en afhankelijk van de grootte maar wanneer je uitgaat van een €150 tot €400 euro zit je goed.

Top 10 bekendste anker tatoeages

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe tattoo? Overweeg dan een anker tattoo! Ankersymboliek wordt al eeuwenlang gebruikt en heeft een diepe betekenis voor veel mensen. In deze top 10 bespreken we de bekendste en meest populaire anker tattoos.

 1. Realistisch anker: Een realistische anker tattoo is een klassieke keuze. Het kan worden versierd met touw, bloemen of andere details.
 2. Geometrisch anker: Een geometrische anker tattoo maakt gebruik van rechte lijnen en vormen om een unieke stijl te creëren.
 3. Anchor infinity: Dit ontwerp combineert het anker met het infinity-symbool, wat staat voor oneindigheid. Het is een populaire keuze voor stellen die hun eeuwige liefde willen tonen.
 4. Anker met initialen: Laat je initialen of die van een geliefde in het anker graveren voor een persoonlijk tintje.
 5. Anker met vogels: Vogels die weg vliegen van het anker staan symbool voor vrijheid en onafhankelijkheid.
 6. Anker met roos: Een anker in combinatie met een roos staat voor liefde en passie.
 7. Anker met kompas: Een anker gecombineerd met een kompas vertegenwoordigt de zoektocht naar een stabiele basis en richting in het leven.
 8. Anker met golven: Ankers en golven worden vaak samen afgebeeld, omdat ze beiden een gevoel van stabiliteit en kracht uitstralen.
 9. Anker met schedel: Een anker gecombineerd met een schedel staat voor het accepteren van de dood en het omarmen van het leven.
 10. Anker met hartslag: Dit ontwerp combineert het anker met een grafische weergave van een hartslag, wat de diepte van je verbondenheid met iemand benadrukt.

Of je nu op zoek bent naar een klassiek ontwerp of iets unieks, een anker tattoo kan voor iedereen een betekenisvolle keuze zijn. Kies een stijl die bij je past en laat een professionele tattoo artiest het ontwerp voor je maken!

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.