Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is daar voor iedereen die net wat meer informatie nodig heeft over een tatoeage.

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies
 • Wij waarborgen de veiligheid van de tattooshops

Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Bekijk hier de mooiste anker tattoos

De anker tattoo wordt vaak door zeelieden getatoeëerd net als het kompas. Meestal is de realistische stijl het populairst maar in dit geval zie je dat er meer old School ankers worden getatoeëerd.

Anker op je onderarm

De anker tattoo zie je voornamelijk terugkomen op het onderarm of bijvoorbeeld op de pols. Je kan voor een realistisch anker gaan of een full black color. Ook zie je vaak dat er nog een stuk touw bij wordt getatoeëerd. De onderarm is perfect voor een anker tatoeage.

anker-tattoo-onderarm

Samen met een kompas

Het kompas werd gebruikt door zeelieden en wordt vaak samen getatoeëerd met een anker. Samen met een anker en kompas tattoo kan je bijvoorbeeld ook nog coördinaten laten tatoeëren of de winrichtingen noord, oost, zuid en west.

anker-tattoo-met-kompas

Anker met tekst

Wanneer een schipper voor een lange tijd de zee op ging lieten ze vaak een anker tattoo zetten. Met daarbij bijvoorbeeld de naam in tekst van een geliefde, Anker tatoeages waren vroeger een van de meest populaire tatoeage ontwerpen die er waren.

anker-tattoo-met-tekst-naam

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

Wat is de betekenis van een anker tattoo?

Een anker leg je uit zodat je ergens vast blijft liggen. Zeelui tatoeëerden vroeger dan ook vaak een anker met een naam erbij van bijvoorbeeld hun geliefde. De betekenis van de anker is dat ze deze thuis bij hun geliefde uit zouden leggen en altijd verlangen aan hun vrouw en het leven thuis. Thuis staat voor veiligheid en stabiliteit en dat symboliseert het anker dus!

Betekenis tattoo

Wat kost een anker tattoo?

De kosten voor een anker tattoo is helemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt. De grootte van de tattoo heeft invloed op de prijs. Daarnaast kost een realistische anker meer tijd dan een old school anker. Gemiddeld ben je per uur €75 tot €100 euro kwijt bij een tatoeëerder. Een kleine old school anker zal ronde de €150 euro kosten maar een grotere realistische kan rond de €400 euro kosten.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een anker tattoo?

Wanneer je een anker tattoo wil zetten heb je veel keuze. Kies voor een stijl die bij je past en de plek waar jij je prettig bij vindt. Zoals old school of realisme!

Wat is de betekenis van een anker tattoo

De betekenis van de anker tattoo is in het kort gezegd veiligheid en stabiliteit.

Hoeveel kost een anker tatoeage?

Deze kosten variëren natuurlijk per tattooshops en afhankelijk van de grootte maar wanneer je uitgaat van een €150 tot €400 euro zit je goed.

Top 10 bekendste anker tatoeages

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe tattoo? Overweeg dan een anker tattoo! Ankersymboliek wordt al eeuwenlang gebruikt en heeft een diepe betekenis voor veel mensen. In deze top 10 bespreken we de bekendste en meest populaire anker tattoos.

 1. Realistisch anker: Een realistische anker tattoo is een klassieke keuze. Het kan worden versierd met touw, bloemen of andere details.
 2. Geometrisch anker: Een geometrische anker tattoo maakt gebruik van rechte lijnen en vormen om een unieke stijl te creëren.
 3. Anchor infinity: Dit ontwerp combineert het anker met het infinity-symbool, wat staat voor oneindigheid. Het is een populaire keuze voor stellen die hun eeuwige liefde willen tonen.
 4. Anker met initialen: Laat je initialen of die van een geliefde in het anker graveren voor een persoonlijk tintje.
 5. Anker met vogels: Vogels die weg vliegen van het anker staan symbool voor vrijheid en onafhankelijkheid.
 6. Anker met roos: Een anker in combinatie met een roos staat voor liefde en passie.
 7. Anker met kompas: Een anker gecombineerd met een kompas vertegenwoordigt de zoektocht naar een stabiele basis en richting in het leven.
 8. Anker met golven: Ankers en golven worden vaak samen afgebeeld, omdat ze beiden een gevoel van stabiliteit en kracht uitstralen.
 9. Anker met schedel: Een anker gecombineerd met een schedel staat voor het accepteren van de dood en het omarmen van het leven.
 10. Anker met hartslag: Dit ontwerp combineert het anker met een grafische weergave van een hartslag, wat de diepte van je verbondenheid met iemand benadrukt.

Of je nu op zoek bent naar een klassiek ontwerp of iets unieks, een anker tattoo kan voor iedereen een betekenisvolle keuze zijn. Kies een stijl die bij je past en laat een professionele tattoo artiest het ontwerp voor je maken!

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Ja, ik ben er klaar voor!