Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is daar voor iedereen die net wat meer informatie nodig heeft over een tatoeage.

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies
 • Wij waarborgen de veiligheid van de tattooshops

Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Bekijk hier de mooiste buddha tattoos

De buddha tattoo zie je steeds vaker voorbij komen! In het klein met alleen zijn hoofd voor op je pols.
Maar je kan hem ook over je gehele rug laten tatoeëren!

Tattoo buddha lotus

Heb je al de keuze gemaakt dat je een buddha tattoo wilt maar wil je er nog iets bij of iets meer opvulling? De lotus bloem zie je heel vaak samen gaan met een boeddha tatoeage. De lotus kan je ook in kleur laten tatoeëren zoals bijvoorbeeld in het roze of rood. Je ziet vaak dat de buddha op een hele grote lotus bloem zit.

Tattoo-buddha-lotus

De buddha sleeve

Als je graag een sleeve wilt met buddha tattoo’s dan kan uiteraard de lotus niet missen! Ook zie je vaak een tempel verwerkt in de buddha sleeve en mandala’s als opvulling. Een tattoo stijl die ook vaak wordt gebruikt om elementen te verwerken in de buddha sleeve is dotwork.

Buddha-tattoo-sleeve

De kleine buddha tatoeage

De Buddha tatoeage zie je niet alleen op sleeves voorbijkomen als portret maar ook in het klein. Wanneer je voor een kleine buddha tattoo gaat dan wordt vaak alleen het hoofd van de buddha getatoeëerd. Veel voorkomende plekken voor kleine buddha tatoeages zijn op de enkel, hand en pols.

Tattoo-buddha-onderarm

De buddha tatoeage komt ook vaak voor op de rug

De buddha zie je ook steeds vaker op iemand zijn rug terugkomen. Deze buddha worden niet bepaald in het klein getatoeëerd maar over de gehele rug! Het hoofd van de buddha kan heel de rug bijna opvullen en vaak wordt om het hoofd nog lotus bloemen gebruikt.

Tattoo-buddha-rug

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Wat is de betekenis van een buddha tattoo?

De buddha tattoo zet je meestal om je respect te tonen naar het boeddhisme. Het boeddhisme is gebaseerd op de 4 edele waarheden. Namelijk:

1. Het lijden
2. De oorzaak van het lijden
3. De opheffing van het lijden
4. Het pad naar de opheffing van het lijden.

Duik dieper in de wereld van buddha tattoos en ontdek de veelzijdige betekenissen achter deze tatoeage. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de buddha tattoo en laat je inspireren!
-> Buddha betekenis uitleg

Betekenis tattoo

Wat kost een boeddha tattoo?

De kosten voor een boeddha tattoo is helemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt. De grootte van de tattoo heeft invloed op de prijs. Daarnaast kost een realistische boeddha meer tijd dan een old school boeddha. Gemiddeld ben je per uur €100 tot €150 euro kwijt bij een tatoeëerder. Voor een klein boeddha symbol ben je dus circa 50 tot 100 euro kwijt. Maar voor een groter Portet ga je al snel naar de 300 tot 400 euro.

Tattoo prijs kosten
[google-reviews-rating place_id=ChIJtVRxnhjuxkcRwdK56_bXdas]

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een buddha tattoo?

De buddha zie je vaak in het groot op de rug worden getatoeëerd maar ook klein op de pols.

Wat is de betekenis van een buddha tattoo

Boeddha geloofde dat iedereen het levenslijden kan overwinnen en het ‘Nirvana’ bereiken, oftewel een leven zonder lijden.

Hoeveel kost een buddha tatoeage?

Deze kosten variëren natuurlijk per tattooshops maar wanneer je uitgaat van een €300 tot €400 euro zit je goed. Voor een grote boeddha!

Top 10 bekendste buddha tatoeages

Op zoek naar inspiratie voor een spirituele tattoo? Overweeg dan eens een tattoo van Buddha! Buddha is een figuur uit het boeddhisme en staat symbool voor wijsheid, verlichting en vrede. Een tattoo van Buddha kan dus een mooie manier zijn om deze waarden te symboliseren en uit te dragen. Hieronder hebben we een top 10 samengesteld van de bekendste Buddha tattoos.

 1. Mediterende Buddha: een klassieke Buddha tattoo waarbij de Boeddha in meditatiehouding is afgebeeld. Dit symboliseert innerlijke rust en balans.
 2. Laughing Buddha: deze Buddha staat bekend om zijn brede glimlach en dikke buik. Hij wordt vaak gezien als een symbool van geluk en voorspoed.
 3. Gezicht van Buddha: een eenvoudige maar krachtige tattoo waarbij alleen het gezicht van Buddha wordt afgebeeld. Dit kan symbool staan voor de zoektocht naar innerlijke rust en verlichting.
 4. Boeddha met lotus: de lotusbloem staat symbool voor reinheid en zuiverheid. Wanneer deze wordt afgebeeld in combinatie met Buddha, kan dit symbool staan voor de overwinning op negatieve emoties.
 5. Boeddha met Dharma-wiel: het Dharma-wiel staat symbool voor de leer van Buddha. Wanneer deze wordt afgebeeld in combinatie met Buddha, kan dit symbool staan voor de zoektocht naar verlichting en wijsheid.
 6. Boeddha met olifanten: olifanten worden gezien als een symbool van kracht en wijsheid. Wanneer deze worden afgebeeld in combinatie met Buddha, kan dit symbool staan voor het behalen van verlichting en wijsheid.
 7. Boeddha met koi-vissen: koi-vissen staan symbool voor doorzettingsvermogen en geluk. Wanneer deze worden afgebeeld in combinatie met Buddha, kan dit symbool staan voor het bereiken van persoonlijke groei en geluk.
 8. Boeddha met vogels: vogels staan symbool voor vrijheid en loslaten. Wanneer deze worden afgebeeld in combinatie met Buddha, kan dit symbool staan voor het vinden van innerlijke rust en vrijheid.
 9. Boeddha met tijger: de tijger staat symbool voor kracht en moed. Wanneer deze wordt afgebeeld in combinatie met Buddha, kan dit symbool staan voor het overwinnen van obstakels en angsten.
 10. Boeddha met draak: de draak staat symbool voor macht en wijsheid. Wanneer deze wordt afgebeeld in combinatie met Buddha, kan dit symbool staan voor het behalen van verlichting en wijsheid.

Kies de Buddha tattoo die het beste bij jou past en draag zijn symboliek met trots!

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.