Inspiratie voor een kleine tattoo

Op zoek naar een inspiratie voor een leuke kleine tattoo? Zoek niet verder! Wij hebben de tofste tatoeages voor je verzameld. Zo helpen wij jou bij het vinden van de perfecte tattoo. Een kleine tattoo is voor veel mensen vaak de eerste tattoo. Je bent benieuwd of het iets voor je is. Het is dan ook belangrijk dat je een plek en ontwerp kies waar je fijn bij voelt en mooi vindt. Een kleine tattoo is heel subtiel en wordt vaak bij vrouwen gezet.

Op welke plek wil je een kleine tatoeage?

Een kleine tatoeage komt mooi naar voren op plekken met een kleiner oppervlak zoals je pols, achter je oor of op je vinger. Als je een grotere plek overweegt zoals je borst of rug zorg dan dat het ontwerp tot zijn recht komt. Een tatoeëer kan je altijd helpen bij vinden van de juiste plek voor je tattoo. Andere populaire plekken waar kleine tatoeages worden zijn gezet zijn enkel, onderarm, nek, schouderblad, voet en sleutelbeen.

Foto en tatoeage van Pnar.akdemir

kleine tattoo bloemen

Foto en tatoeage van Inkofjulie

kleine tattoo achter oor

Foto en tatoeage van Tattooist_color.b

Ideeën voor een mooi ontwerp

Wat betreft het ontwerp voor een kleine tattoo is simpel vaak beter. We zien vaak dat mensen een ontwerp van een grote tattoo kiezen en deze verkleinen. Dit kan voor problemen zorgen als het te gedetailleerd is. Een simple kleine tattoo op de juiste plek kan veel impact hebben. Kies een tattoo artiest die je vertrouwt en de kennis heeft om een goed design te maken en te zetten. Er zijn een aantal tattoo ontwerpen die populair zijn. Zo zien we veel kleine tattoo’s met letters zoals namen en spreuken. Naast tekst zijn vormen zoals een hartje of een rondje populair. Verder zijn ontwerpen met een vlinder of roos gewild bij vrouwen.

kleine tattoo hartje

Foto en tatoeage van Danibermudezart

Foto en tatoeage van Greysoul_tattoo

kleine tattoo vlinder

Foto en tatoeage van Alexleathertramp

Kleine tattoo ideeën voor een vrouw

Zoals we eerder al aangaven kiezen voornamelijk vrouwen voor kleine tattoo’s. Wanneer een tatoeage op de juiste plek met het juiste ontwerp wordt gezet kan het een een flinke impact hebben. Plekken waar vrouwen vaak een tattoo laten zetten zijn de pols, voet, achter het oor of vinger.

Foto en tatoeage van Blx

kleine tattoo vrouw vlinder

Foto en tatoeage van Indiapia.tats

kleine tattoo vrouw roos

Foto en tatoeage van Doubletake__beauty

Kleine tattoo’s zijn ook voor mannen

Dan kleine tattoo’s door veel vrouwen worden gezet betekent niet dat niet voor mannen is. Ook een kleine tattoo kan bij mannen goed staan. Wij hebben een aantal stijlvolle ideeën voor je verzameld.

Foto en tatoeage van Losminitattoosdelaurah

kleine tattoo mannen

Foto en tatoeage van Dolores_b_tattoo

Foto en tatoeage van Bolnosaur.tattoos

Inspiratie voor een kleine tattoo met een betekenis

Een klein gebaar kan een grote betekenis hebben, zo ook een kleine tattoo. Een moeder die samen met haar dochter een hartje laten tatoeëren of een stel dat het infinity teken laten zetten om hun liefde te verzegelen. Er zijn genoeg ideeën voor een kleine tattoo met een betekenis. Ga op zoek naar een ontwerp dat bij je past een betekenis voor je heeft.

Kleine tattoo betekenis

Foto en tatoeage van Pnar.akdemir

Foto en tatoeage van Pnar.akdemir

Foto en tatoeage van Deynizhenko

Symbolen of letters op je hand

Meestal zie je symbolen op de zijkant van de hand of bijvoorbeeld letters op de vinger als tattoo. Je kan een woord op je vuist laten tatoeëren of bijvoorbeeld een klein hart of roos symbool op je hand plaatsen. Combineren is ook natuurlijk een mogelijkheid! Denk dan aan een symbool + letter zoals een hartje en de eerste letter van de naam van je geliefde.

Veel vrouwen kiezen voor een kleine tatoeage op hun arm

Zoals we net al zeiden zijn symbolen en letters populaire kleine tattoo’s voor op de arm. We merken dan ook dat veel vrouwen kiezen voor subtiele en schattige tatoeages. De bovenarm en de pols zijn de meest voorkomende plekken voor een tatoeage op de arm.

De pols is ook een populaire plek

Bij de meeste vrouwen zie je een kleine tattoo op de zijkant van hun pols staan. Dit is een mooie plek voor een schattige tattoo van bijvoorbeeld een hartje of een naam. Ook kan je op de pols de tattoo nog redelijk goed verbergen als je bijvoorbeeld een armbandje of horloge draagt.

Kies voor een kleine roos tattoo

Wil je een kleine tattoo van een roos? Dan moet je denken aan de gehele roos dus met een steel. Deze zie je vaak voorbij komen op bijvoorbeeld de pols. Dit is een keuze die veel vrouwen maken. Mannen kiezen meestal voor grotere rozen.

Of toch de kleine vlinder tatoeage

Veel meiden kiezen voor een kleine vlinder tatoeage op hun enkel of bijvoorbeeld op je schouderblad. Je kan ook 2 of 3 kleine vlinders laten tatoeëren. Omdat je ze zo klein zet blijft het een leuke schattige tattoo.

Een kleine tattoo maar toch zeer betekenisvol

Kies je voor een hartje of bijvoorbeeld een hartslag? Dan heb je een kleine tattoo maar toch heel betekenisvol! Een naam voor een dierbare met bijvoorbeeld witte duiven, rozen of een hondenpoot kunnen ook zeer betekenisvolle tatoeages zijn.

Hoeveel kost (prijs) een kleine tattoo

Een kleine tattoo kost meestal zo’n €100,- euro. Als je van deze prijs uitgaat zit je vaak goed! Het kan natuurlijk variëren per tattoo shop van €50,- euro tot €125 euro. Afhankelijk van het design kan de tattoo meer gaan kosten.