25+ Kompas tattoo ideeën

Ontdek de betekenis en unieke ontwerpen van kompas tattoos. Laat je meeslepen door de mystieke kracht van deze wijzer en ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Overzicht pagina:

Kompas tattoo ontwerpen

Viking kompas

Is de Viking tattoo stijl helemaal iets voor jou dan kan deze kompas niet ontbreken bij je verzameling en wellicht je sleeve! De Viking kompas is een mooi Noors symbool om in het zwart te tatoeëren door bijvoorbeeld een portret heen. Maar op je kuit kan ook!

Kompas voor een man

Veel mannen zetten een kompas als tattoo. Je kan het gebruiken als opvulling van je sleeve maar ook als je bent begonnen met alleen een tatoeage van een kompas kan je veel kanten op. Tatoeëer er bijvoorbeeld een wereldkaart bij of ga je liever voor de kompasroos?

Kleine kompas tattoo

Veel vrouwen kiezen dan weer voor een kleine tattoo van een kompas. Deze zie je vaak terugkomen op het onderarm of de pols bijvoorbeeld. Ook worden pijlen vaak gecombineerd met de kompas tattoo.

Betekenis kompas tattoo

Het kompas werd vroeger veel gebruikt onder zeemannen. Het kompas zorgde ervoor dat je veilig door alle gevaarlijke zeeën kon navigeren. De tatoeage staat dus symbool voor geluk.

Viking kompas betekenis

De Vikingen trotseerden natuurlijk ook de wildste zeeën en waren ook een gelovig volk vol met tatoeages.

Duik dieper in de wereld van de kompas.
-> Kompas betekenis uitleg

Kosten kompas tattoo

Een kleine kompas tattoo begint rond de €50. Kies je voor een groter ontwerp op je onderarm, reken dan op zo’n €400. Extra elementen zoals een map kunnen de prijs verhogen, maar met deze richtprijzen zit je meestal goed.

Tattoo-shop-gent

Tattoo shop overzicht

We hebben zorgvuldig gezocht naar de top tattooshops, met focus op uitmuntende ontwerpen, prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en veiligheid voor jullie.

-> Tattoo shop overzicht

De Kompas wordt vaak samen gezet met:

Extra informatie over het zetten van een kompas tatoeage

Op je onderarm

Het kompas wordt het vaakst op een onderarm getatoeëerd. Aangezien het een ronde tatoeage is sluit het kompas perfect aan op je onderarm. Ook zie je het kompas vaak terugkomen bij tattoo sleeves.

Of bij een vrouw

Vrouwen gaan vaak voor een kleine kompas tattoo op bijvoorbeeld hun enkel of pols. Dit zijn ook de meeste getatoeëerde plekken voor vrouwen die een kleine tatoeage willen nemen van bijvoorbeeld een symbool.

De kompasroos tattoo

Waarom de kompasroos tattoo anders is dan het kompas? De kompasroos ook wel windroos genoemd is een benaming van vroeger en wordt al sinds de 14e eeuw gebruikt. Toen werd het nog getatoeëerd met een hele andere reden. Namelijk om je eraan te herinneren dat de toekomst vooruit ligt en het verleden achter je.

Noors kompas tattoo

Het Noorse kompas is een hele strakke en duidelijke tattoo van de Vikingen. Het symbool ziet er sterk uit en dat is een ding dat de Vikingen ook zeker waren. Het mooiste is natuurlijk dat je het Noorse kompas in het zwart tatoeëert.

Tattoo klok kompas

Het kompas zat bij zeelieden ook vaak als een klok verpakt. Dit is ook een hele mooie tatoeage en wordt vaak samen met een landkaart getatoeëerd. Wil je een klok kompas tattoo nemen? Kies dan voor de realisme tattoo stijl.