25+ Kompas tattoo ideeën

Onze artiesten hebben onderzoek gedaan naar de mooiste kompas tattoos van 2023. Ook vermelden wij uiteraard de prijs en betekenis van de tattoos. Ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Overzicht pagina:

Zie hier onze favoriete kompas tatoeages!

Jij wilt graag een kompas laten tatoeëren! Het kompas wordt al jaren door zeelui en vikingen gebruikt. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen! De mogelijkheden van een kompas tattoo zijn namelijk oneindig.

Viking kompas

Is de Viking tattoo stijl helemaal iets voor jou dan kan deze kompas niet ontbreken bij je verzameling en wellicht je sleeve! De Viking kompas is een mooi Noors symbool om in het zwart te tatoeëren door bijvoorbeeld een portret heen. Maar op je kuit kan ook!

Kompas voor een man

Veel mannen zetten een kompas als tattoo. Je kan het gebruiken als opvulling van je sleeve maar ook als je bent begonnen met alleen een tatoeage van een kompas kan je veel kanten op. Tatoeëer er bijvoorbeeld een wereldkaart bij of ga je liever voor de kompasroos?

Kleine kompas tattoo

Veel vrouwen kiezen dan weer voor een kleine tattoo van een kompas. Deze zie je vaak terugkomen op het onderarm of de pols bijvoorbeeld. Ook worden pijlen vaak gecombineerd met de kompas tattoo.

Wat is de betekenis van een kompas tattoo?

Het kompas werd vroeger natuurlijk heel veel gebruikt onder zeemannen. Er kwam ook een tijd dat zeelieden zelf tatoeages gingen laten zetten en dat was vaak een kompas. Het kompas zorgde ervoor dat je veilig door alle gevaarlijke zeeën kon navigeren. De tatoeage staat dus symbool voor geluk.

Viking kompas betekenis

De Vikingen trotseerden natuurlijk ook de wildste zeeën en waren ook een gelovig volk vol met tatoeages. Het verbaast ons dan ook niets dat zij hun eigen Viking kompas tattoo hadden. Voor hen had het dezelfde betekenis. Dat ze nooit zullen verdwalen bij een storm.

Betekenis tattoo

Wat kost een kompas tattoo?

Als eerst moet je rekening houden met de grootte van de kompas. Wanneer je kiest voor een kleine kompas tattoo voor op je pols dan moet je denken aan zo’n €50 tot €75 euro. Maar ga je voor een kompas bijvoorbeeld voor op je onderarm dan moet je denken aan zo’n €300 euro.

Tattoo prijs kosten

De Kompas wordt vaak samen gezet met:

Toch iets anders? Bekijk de ontwerpen hieronder

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een kompas tattoo?

Je hebt de realistische kompas, old school kompas en de viking kompas.

Wat is de betekenis van een kompas tattoo

De kompas staat voor geluk!

Hoeveel kost een kompas tatoeage?

Wanneer je kiest voor een kleine kompas tattoo voor op je pols dan moet je denken aan zo’n €50 tot €75 euro. Maar ga je voor een kompas bijvoorbeeld voor op je onderarm dan moet je denken aan zo’n €300 euro.

Top 10 bekendste kompas tatoeages

Op zoek naar inspiratie voor je volgende tattoo? Denk dan eens aan een kompas tattoo! Het kompas is al lange tijd een populair tattoo-ontwerp en staat symbool voor richting, oriëntatie en reizen. Hier zijn de top 10 bekendste kompas tattoos om je te helpen bij het kiezen van het perfecte ontwerp:

  1. Klassiek kompas: Het traditionele ontwerp van het kompas is altijd een populaire keuze, met de vier windrichtingen en de N, E, S, W letters.
  2. Kompasroos: Een andere klassieke keuze is de kompasroos, waarbij de pijlen in alle richtingen wijzen.
  3. Reizen kompas: Een kompas met een kompasroos en een reiskaart erachter kan reislust en avontuur symboliseren.
  4. Kompas met vleugels: Voeg een extra dimensie toe aan je tattoo met de toevoeging van vleugels die het kompas omringen, wat de wens om vrij te zijn en te reizen benadrukt.
  5. Kompas met anker: Dit ontwerp combineert het kompas met een anker en symboliseert de hoop om altijd de weg terug te vinden, hoe ver je ook gaat.
  6. Kompas met citaat: Voeg een inspirerend citaat toe aan je kompas tattoo om je richting te geven en te motiveren.
  7. Kompas met waterverf: Kies voor een artistieke uitstraling met een waterverf-ontwerp voor je kompas tattoo.
  8. Kompas met berg: Combineer het kompas met een bergontwerp om de reis naar de top te symboliseren en te benadrukken dat je altijd op de juiste weg bent.
  9. Kompas met roos: Een combinatie van een kompas en een roos symboliseert de balans tussen avontuur en romantiek.
  10. Kompas met zon en maan: Voeg de zon en de maan toe aan je kompas tattoo om de continuïteit en het verloop van de tijd te symboliseren.

Of je nu kiest voor een klassiek ontwerp of een meer artistieke benadering, een kompas tattoo is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een tattoo die richting en reizen symboliseert.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Ja, ik ben er klaar voor!

Extra informatie over het zetten van een kompas tatoeage

Op je onderarm

Het kompas wordt het vaakst op een onderarm getatoeëerd. Aangezien het een ronde tatoeage is sluit het kompas perfect aan op je onderarm. Ook zie je het kompas vaak terugkomen bij tattoo sleeves.

Of bij een vrouw

Vrouwen gaan vaak voor een kleine kompas tattoo op bijvoorbeeld hun enkel of pols. Dit zijn ook de meeste getatoeëerde plekken voor vrouwen die een kleine tatoeage willen nemen van bijvoorbeeld een symbool.

De kompasroos tattoo

Waarom de kompasroos tattoo anders is dan het kompas? De kompasroos ook wel windroos genoemd is een benaming van vroeger en wordt al sinds de 14e eeuw gebruikt. Toen werd het nog getatoeëerd met een hele andere reden. Namelijk om je eraan te herinneren dat de toekomst vooruit ligt en het verleden achter je.

Noors kompas tattoo

Het Noorse kompas is een hele strakke en duidelijke tattoo van de Vikingen. Het symbool ziet er sterk uit en dat is een ding dat de Vikingen ook zeker waren. Het mooiste is natuurlijk dat je het Noorse kompas in het zwart tatoeëert.

Tattoo klok kompas

Het kompas zat bij zeelieden ook vaak als een klok verpakt. Dit is ook een hele mooie tatoeage en wordt vaak samen met een landkaart getatoeëerd. Wil je een klok kompas tattoo nemen? Kies dan voor de realisme tattoo stijl.