Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is daar voor iedereen die net wat meer informatie nodig heeft over een tatoeage.

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies
 • Wij waarborgen de veiligheid van de tattooshops

Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete kruis tatoeages!

Jij wilt graag een kruis tattoo laten tatoeëren! Een kruis tattoo is een hele populaire tatoeage en wordt dan ook in heel veel verschillende stijlen en ontwerpen getatoeëerd. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen!

Een grote kruis op je rug

Wil je graag een tattoo van een kruis op je rug bijvoorbeeld. Dan is het mooi om deze heel groot te laten tatoeëren. Meestal zie je hem aan de bovenkant van je rug en er zijn ook heel veel verschillende kruis tattoos waaruit je kunt kiezen.

Kruis-tattoo-rug

Bovenarm & onderarm

Het kruis zie je vaak aan de bovenkant van de onderarm. Dit is echt een hele mooie plek voor deze tatoeage en om bijvoorbeeld in een tattoo sleeve te verwerken. Op de achterkant van je bovenarm is ook mooi. Denk bijvoorbeeld aan een kleiner kruis maar wel full black.

Kruis-tattoo-onderarm-sleeve

Nek & hand

Wil je graag een kleine tattoo en vind je een kruis wel vet. Het kruis staat heel vet klein in je nek of op je hand en dan volledig in het zwart opgevuld. Mocht je hem graag op je hand willen dan kan het ook met fijne lijnen tussen je vingers. In je nek staat een kleine kruis met fijne lijnen ook mooi trouwens!

Kruis-tattoo-zijkant-nek

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Betekenis kruis tattoo

De meest populaire kruis tattoo is de Latijnse kruis. Het is een oud christelijk symbool. Maar voor het christendom stond het bekend voor verzoening. Voor christenen staat het symbool voor het sterven van Jezus. Jezus christus is namelijk aan een kruis gestorven.

Duik dieper in de wereld van kruis tattoos en ontdek de veelzijdige betekenissen achter deze tatoeage. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de kruis tattoo en laat je inspireren!
-> Kruis betekenis uitleg

Betekenis tattoo

Wat kost een kruis tattoo?

Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een kleine kruis tattoo voor op je hand dan moet je denken aan zo’n €50 tot €100 euro. Maar ga je voor een grote kruis voor op je rug bijvoorbeeld of onderarm dan ben je rond de €300 euro kwijt.

Tattoo prijs kosten
[google-reviews-rating place_id=ChIJtVRxnhjuxkcRwdK56_bXdas]

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een kleine kruis tattoo?

Denk bijvoorbeeld aan dunne fijne lijnen of juist een full black color.

Waarom een kleine kruis tattoo?

Super elegant, sexy en natuurlijk makkelijk te verbergen!

Hoeveel kost een kleine kruis tatoeage?

Meestal kan je uitgaan van de €50 tot €100 euro

Top 10 bekendste kruis tatoeages

Als een van de meest iconische symbolen in de wereld van tatoeages, hebben kruis tatoeages een diepe en persoonlijke betekenis voor veel mensen. Of het nu gaat om religieuze of spirituele symboliek, of simpelweg om een esthetisch statement te maken, het kruis is een tijdloze klassieker die al eeuwenlang wordt gebruikt in de tattoo cultuur. Hieronder hebben we de top 10 bekendste kruis tatoeages op een rijtje gezet:

 1. Het Latijnse kruis: Dit is het meest traditionele kruissymbool en heeft een verticale lijn die langer is dan de horizontale lijn. Het wordt vaak geassocieerd met het christendom.
 2. Het Keltische kruis: Het Keltische kruis heeft een cirkel om het kruispunt heen, waardoor het een unieke en interessante uitstraling heeft.
 3. Het Byzantijnse kruis: Het Byzantijnse kruis heeft twee horizontale armen die langer zijn dan de verticale arm. Dit type kruis komt vaak voor in Oost-Europa.
 4. Het Kruis van Malta: Het Kruis van Malta is een acht-puntig kruis met een vorm die lijkt op een windmolen. Het wordt vaak gebruikt als symbool van ridderlijkheid en nobelheid.
 5. Het Griekse kruis: Het Griekse kruis heeft gelijke verticale en horizontale armen en wordt vaak gebruikt in de orthodoxe kerk.
 6. Het Ankerkruis: Het Ankerkruis combineert het traditionele kruis met het ankersymbool, wat staat voor hoop en stabiliteit.
 7. Het Jeruzalem kruis: Het Jeruzalem kruis heeft vier kleinere kruizen omringd door een groter kruis. Het wordt vaak geassocieerd met de kruistochten.
 8. Het Drie-eenheidskruis: Het Drie-eenheidskruis heeft drie horizontale armen die samenkomen in een punt, waardoor het een uniek en betekenisvol symbool is.
 9. Het Gotische kruis: Het Gotische kruis heeft een langere verticale arm en kortere horizontale armen, en wordt vaak geassocieerd met de gotische stijl van architectuur.
 10. Het Tatouage kruis: Het Tatouage kruis heeft een kleine cirkel om het kruispunt heen en wordt vaak gebruikt in Polynesische en Maori tatoeages.

Of je nu op zoek bent naar een religieus symbool of gewoon een mooie en tijdloze tatoeage, er is een kruis tatoeage voor iedereen. Bij Tattoo spot kunnen onze ervaren artiesten je helpen bij het ontwerpen en zetten van jouw perfecte kruis tatoeage.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.