Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is daar voor iedereen die net wat meer informatie nodig heeft over een tatoeage.

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies
 • Wij waarborgen de veiligheid van de tattooshops

Probeer nu een tijdelijke mandala tattoo
voor maar €4.95

mandala-tattoo-tijdelijk
Ontdek of een mandala jou staat!
Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete mandala tatoeages!

Jij wilt graag een mandala laten tatoeëren! Een mandala is een hele populaire tatoeage die je vooral veel bij vrouwen voorbij ziet komen. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen! De mogelijkheden van een roos tattoo zijn namelijk oneindig.

De mandala tatoeage wordt het vaakst getatoeëerd bij vrouwen

De mandala is misschien wel de populairste tattoo onder alle vrouwen van Nederland. Maar waarom kiezen zoveel vrouwen voor de mandala? Het zit namelijk zo een goed geplaatste mandala is een stukje kunst op je lichaam. De mandala benadrukt namelijk de vrouwelijke vormen van het lichaam.

In de tattoo stijl dotwork

De mandala wordt het vaakst getatoeëerd in de tattoo stijl ‘Dotwork’. Bij dotwork worden heel veel fijne puntjes getatoeëerd. Je ziet het vrijwel altijd in de kleur zwart en dotwork kan ervoor zorgen dat een mandala heel vet wordt uitgelicht.

De mandala tatoeage verwerkt met een vlinder

De vlinder is een mooi en elegante verschijnsel. De vleugels van de vlinder beschikken allemaal over verschillende patronen. Dit is dan ook perfect voor een zeer creatieve mandala tattoo.

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

Wat is de betekenis van een mandala tattoo?

Mandala betekent letterlijk cirkel. Best grappig want mandala’s worden ook vaak met een cirkel in het centrum getekend. Tegenwoordig kom je hele creatieve mandala’s tegen maar wat je zal opvallen is dat een mandala altijd een centraal punt heeft. Hierin kan je weer een symbool verwerken zoals een roos of een ster.

Wat kost een mandala tattoo?

Als eerst moet je rekening houden met de grootte van de mandala. Wanneer je kiest voor een kleine mandala tattoo voor op je hand dan moet je denken aan zo’n €75 tot €125 euro. Maar ga je voor een roos die bijvoorbeeld heel je pols opvult? Dan kost het rond de €300 euro.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een mandala tattoo?

Gemiddeld duurt een mandala tussen de 1 en 2 uur tatoeëren. Afhankelijk van de grootte en de moeilijkheidsgraad van het design. Dan kom je dus vaak uit op circa €240,- euro

Zetten mannen ook een mandala

Ja bijvoorbeeld over de kuiten en handen.

Hoeveel uur kost een mandala tattoo sleeve?

Dan kan je meestal uitgaan van een 15 tot 20 uur.

Top 10 bekendste mandala tattoos

Mandala tattoos zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is niet zo verwonderlijk, aangezien mandala’s prachtige en betekenisvolle designs zijn. Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van een mandala tattoo, dan kan het helpen om inspiratie op te doen. Hieronder vind je de top 10 bekendste mandala tattoos om je op weg te helpen:

 1. Bloemenmandala – Deze mandala is populair vanwege de prachtige bloemen die erin zijn verwerkt. Het straalt vrouwelijkheid en schoonheid uit.
 2. Geometrische mandala – Een mandala met geometrische vormen en lijnen, wat zorgt voor een moderne en strakke uitstraling.
 3. Dierenmandala – Deze mandala bevat afbeeldingen van dieren zoals olifanten, pauwen en leeuwen. Het symboliseert kracht, moed en wijsheid.
 4. Zon- en maanmandala – De zon en maan zijn veelvoorkomende symbolen in mandala’s en staan voor de cyclus van het leven en de eeuwigheid.
 5. Boeddhistische mandala – Een mandala die gebruikt wordt in het boeddhisme en vaak bestaat uit verschillende kleuren en symbolen die staan voor het boeddhistische gedachtegoed.
 6. Indiase mandala – Een mandala die zijn oorsprong vindt in India en vaak gedetailleerde patronen bevat. Het staat voor spiritualiteit en verbondenheid met het universum.
 7. Bloem van het leven mandala – Een mandala die bestaat uit meerdere overlappende cirkels, wat symbool staat voor het universum en het creëren van leven.
 8. Chakra mandala – Een mandala die de zeven chakra’s van het lichaam weergeeft. Het staat voor balans en harmonie.
 9. Ganesha mandala – Ganesha is een Hindoe-godheid en wordt vaak afgebeeld in mandala’s. Het symboliseert bescherming en geluk.
 10. Lotus mandala – De lotus staat symbool voor zuiverheid, vernieuwing en verlichting. Een mandala met een lotus erin verwerkt is dan ook erg populair.

Er zijn nog veel meer soorten mandala’s die je kunt gebruiken als inspiratie voor je tattoo.

Extra informatie over het zetten van een mandala tatoeage

Mandala tattoo’s vindt je terug op een hand, been en bijvoorbeeld op de pols

De mandala benadrukt de vormen van je lichaam. Bij vrouwen zie je bijvoorbeeld vaak onder de borsten een mandala getatoeëerd. Maar deze tattoo vindt je ook vaak terug op de bovenzijde van iemand zijn handen, op benen zoals bijvoorbeeld rondom de kuit en als cirkel op iemand zijn/haar pols.

Veel vrouwen zetten een mandala op hun rug, borst of underboob

De mandala is razend populair bij vrouwen zoals jullie weten. Je ziet de mandala heel vaak terug komen aan de bovenkant van de rug bijvoorbeeld. Een hele mooie plek is dit en je hebt hier ook genoeg ruimte voor een grotere mandala.

Underboob

Onder de borsten is natuurlijk ook een sexy plek. Door de underboob mandala komen de borsten nog groter eruit te zien voor het oog. Op de borst zelf hebben wij nog niet voorbij zien komen.

Hoe een mandala design wordt ontworpen

Ben je erover uit en wil je een mandala maar ben je nog niet uit over het design. Je kan met functies heel gemakkelijk mandala’s maken. Bijvoorbeeld met een tekenprogramma waar je symmetrische cirkels mee kunt maken heb je binnen een hand omdraai al je eigen mandala design ontworpen. Dus ken je iemand die goed kan tekenenen of kan je het zelf? Dan kan jezelf een mandala design laten ontwerpen. Maar de tatoeerder kan het natuurlijk ook altijd doen!

Je kan hier ook bloemen in verwerken zoals de lotus

Nu je weet hoe een mandala design wordt ontworpen hebben we nog een aantal creatieve tips voor je. Wanneer je een mandala design laat ontwerpen kan je hier ook bloemen in laten verwerken. De lotus bijvoorbeeld is een hele populaire bloem die je vaak ziet terugkomen bij mandala’s

Mannen zetten vaak kleine mandala’s

Voor mannen heb je ook vette mandala tatoeages. Denk bijvoorbeeld aan dotwork en geometrische tatoeages waarmee je het kan combineren. De mandala tattoo’s voor mannen beschikken ook over meer zwart en zie je voornamelijk terug komen op de handen, elleboog en arm.

Een mandala op je hand

Wat wij persoonlijk heel vet vinden voor mannen is de mandala op je hand of tatoeëer hem op je beide handen. De tattoo kan je ook door laten lopen over je vingers bijvoorbeeld. Wanneer je dan je vingers open houdt ziet dit er heel hard uit. Een zeer creatieve mandala die wij zelf nog niet online zijn tegen gekomen!

Of onderarm

Ga je voor een mandala tattoo voor op je onderarm? Denk dan bijvoorbeeld aan een lotus met dikke zwarte lijnen. Veel mannen nemen ook een halve mandala tattoo sleeve op hun onderarm.

Schouder