35+ Mandala tattoo ideeën

Ontdek de betekenis en spirituele ontwerpen van mandala tattoos. Laat je meeslepen door de mystieke kracht en ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Overzicht:

Mandala tattoo ontwerpen

In de tattoo stijl dotwork

De mandala wordt het vaakst getatoeëerd in de tattoo stijl ‘Dotwork’. Bij dotwork worden heel veel fijne puntjes getatoeëerd. Je ziet het vrijwel altijd in de kleur zwart en dotwork kan ervoor zorgen dat een mandala heel vet wordt uitgelicht.

Mandala verwerkt met een vlinder

De vlinder is een mooi en elegante verschijnsel. De vleugels van de vlinder beschikken allemaal over verschillende patronen. Dit is dan ook perfect voor een zeer creatieve mandala tattoo.

Veel vrouwen kiezen voor de pols

De mandala is misschien wel de populairste tattoo onder alle vrouwen van Nederland. De meest voorkomende plaats is dan ook elegant op de pols.

Betekenis mandala tattoo

Mandala betekent letterlijk cirkel. Best grappig want mandala’s worden ook vaak met een cirkel in het centrum getekend. Tegenwoordig kom je hele creatieve mandala’s tegen maar wat je zal opvallen is dat een mandala altijd een centraal punt heeft. Hierin kan je weer een symbool verwerken zoals een roos of een ster.

 

Kosten mandala tattoo

Een mandala tattoo begint rond de €100. Kies je voor een groter ontwerp op je pols, reken dan op zo’n €250. Extra elementen zoals een vlinder kunnen de prijs verhogen, maar met deze richtprijzen zit je meestal goed.

Tattoo-shop-gent

Tattoo shop overzicht

We hebben zorgvuldig gezocht naar de top tattooshops, met focus op uitmuntende ontwerpen, prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en veiligheid voor jullie.

-> Tattoo shop overzicht

De mandala wordt vaak samen gezet met:

Extra informatie over het zetten van een mandala tatoeage

Mandala tattoo’s vindt je terug op een hand, been en bijvoorbeeld op de pols

De mandala benadrukt de vormen van je lichaam. Bij vrouwen zie je bijvoorbeeld vaak onder de borsten een mandala getatoeëerd. Maar deze tattoo vindt je ook vaak terug op de bovenzijde van iemand zijn handen, op benen zoals bijvoorbeeld rondom de kuit en als cirkel op iemand zijn/haar pols.

Veel vrouwen zetten een mandala op hun rug, borst of underboob

De mandala is razend populair bij vrouwen zoals jullie weten. Je ziet de mandala heel vaak terug komen aan de bovenkant van de rug bijvoorbeeld. Een hele mooie plek is dit en je hebt hier ook genoeg ruimte voor een grotere mandala.

Underboob

Onder de borsten is natuurlijk ook een sexy plek. Door de underboob mandala komen de borsten nog groter eruit te zien voor het oog. Op de borst zelf hebben wij nog niet voorbij zien komen.

Hoe een mandala design wordt ontworpen

Ben je erover uit en wil je een mandala maar ben je nog niet uit over het design. Je kan met functies heel gemakkelijk mandala’s maken. Bijvoorbeeld met een tekenprogramma waar je symmetrische cirkels mee kunt maken heb je binnen een hand omdraai al je eigen mandala design ontworpen. Dus ken je iemand die goed kan tekenenen of kan je het zelf? Dan kan jezelf een mandala design laten ontwerpen. Maar de tatoeerder kan het natuurlijk ook altijd doen!

Je kan hier ook bloemen in verwerken zoals de lotus

Nu je weet hoe een mandala design wordt ontworpen hebben we nog een aantal creatieve tips voor je. Wanneer je een mandala design laat ontwerpen kan je hier ook bloemen in laten verwerken. De lotus bijvoorbeeld is een hele populaire bloem die je vaak ziet terugkomen bij mandala’s

Mannen zetten vaak kleine mandala’s

Voor mannen heb je ook vette mandala tatoeages. Denk bijvoorbeeld aan dotwork en geometrische tatoeages waarmee je het kan combineren. De mandala tattoo’s voor mannen beschikken ook over meer zwart en zie je voornamelijk terug komen op de handen, elleboog en arm.

Een mandala op je hand

Wat wij persoonlijk heel vet vinden voor mannen is de mandala op je hand of tatoeëer hem op je beide handen. De tattoo kan je ook door laten lopen over je vingers bijvoorbeeld. Wanneer je dan je vingers open houdt ziet dit er heel hard uit. Een zeer creatieve mandala die wij zelf nog niet online zijn tegen gekomen!

Of onderarm

Ga je voor een mandala tattoo voor op je onderarm? Denk dan bijvoorbeeld aan een lotus met dikke zwarte lijnen. Veel mannen nemen ook een halve mandala tattoo sleeve op hun onderarm.

Schouder