45+ Roos tattoo ideeën

Ontdek de betekenis en unieke ontwerpen van roos tattoos. Laat je meeslepen door de romantische kracht van deze bloem en ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Overzicht pagina:

Roos tattoo ontwerpen

Veel vrouwen nemen een kleine roos op hun hand of pols

Wil jij een tattoo van een roos die er schattig uitziet maar toch ook stoer? Kies dan voor de realistische roos op de hand. Tussen je vinger of op de zijkant van je hand kan de kleine roos heel mooi staan en al veel vrouwen zijn jou voor!

De rozentak tattoo

De roos wordt ook vaak samen met de tak getatoeëerd. Zie in het voorbeeld hieronder een opvallende rozentak tattoo. Wil jij een rozentak tattoo die je bijna bij niemand anders ziet? Ga dan voor de full black color roos.

Combineer de roos tattoo met een naam

Heb je al een naam getatoeëerd staan. Dan kan je hier een roos bij laten zetten. Samen is het een betekenisvolle tattoo! Je kan de naam door de roos tattoo heen laten gaan maar natuurlijk ook langs de rozentak zetten.

Een kleine roos tattoo staat overal mooi!

Wanneer je een zwarte roos neemt met dunne lijnen of bijvoorbeeld een kleine mooie rode roos. Deze tattoo zal bijna op elke plek op je lichaam mooi staan. Denk bijvoorbeeld aan je enkel of achter je oor. 

Laat je roos tattoo op een tekening zetten

Heb je een design in je hoofd en ken je iemand die heel goed tekeningen kan maken? Het design kan je door iemand anders laten maken en als tattoo op je arm plaatsen. Je kan ook ervoor kiezen om de tekening van je roos tattoo om die in een schilderij te plaatsen.

Wat kan je met een roos op je onderarm als vrouw zijnde?

Veel vrouwen kiezen voor rozen op hun onderarm. Denk bijvoorbeeld aan een bloemen sleeve. Je kan een half sleeve nemen vol met bloemen of bijvoorbeeld alleen maar rozen en hierin nog een tekst verwerken.

Betekenis roos tattoo

De roos staat symbool voor liefde en romantiek zoals je waarschijnlijk al wisten. Neem je een tatoeage van een enkele roos? Een enkele roos staat voor liefde en zo laat je zien dat je van iemand houdt.

Duik dieper in de wereld van de roos.
-> Roos betekenis uitleg

Kosten roos tattoo

Een kleine roos tattoo begint rond de €100. Kies je voor een groter ontwerp op je onderarm, reken dan op zo’n €250. Extra elementen zoals namen kunnen de prijs licht verhogen, maar met deze richtprijzen zit je meestal goed.

Tattoo-shop-gent

Tattoo shop overzicht

We hebben zorgvuldig gezocht naar de top tattooshops, met focus op uitmuntende ontwerpen, prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en veiligheid voor jullie.

-> Tattoo shop overzicht

Extra informatie over het zetten van een roos tatoeage

De kleine roos op je onderarm

Je ziet ook heel vaak op de onderarm aan de zijkant een kleine roos tattoo bij vrouwen. Dan hebben we het niet over de roos van bovenaf waar je duidelijk alle mooie bladeren ziet. Maar een kleine roos met de gehele steel getatoeëerd.

De schouder

Veel vrouwen kiezen ook voor een of meerdere rozen op hun schouder dat door kan lopen over je schouderblad.

De heup

De heup is een plek die je niet zomaar ziet maar ook hier worden heel veel rozen tattoo’s gezet. Vaak gecombineerd met een naam of bijvoorbeeld een datum.

Mannen kiezen vaak voor een realistische roos tattoo in hun nek

Wil je graag een tatoeage in je nek? Veel mannen kiezen dan voor de realistische roos. Een zwarte roos vinden wij het vetste voor in je nek. Door het gebruik van schaduw kan je de roos er super realistisch uit laten zien.

Of kies jij toch voor een naam of letter erbij?

Heb je al besloten dat je graag een roos laat tatoeëren of heb je al een roos getatoeëerd? Dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een naam bij de tattoo van je roos te zetten. Dit zie je steeds vaker voorkomen en kan je prachtig laten designen. Denk bijvoorbeeld aan een lint die wappert over de roos en waarin dan een naam staat getatoeëerd. Bijvoorbeeld als nagedachtenis van een tattoo.