Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is daar voor iedereen die net wat meer informatie nodig heeft over een tatoeage.

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies
 • Wij waarborgen de veiligheid van de tattooshops

tattoo-spot-logo-Highres
Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete roos tatoeages!

Jij wilt graag een roos laten tatoeëren! Een roos is een hele populaire tatoeage en wordt dan ook in heel veel verschillende stijlen en ontwerpen getatoeëerd. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen! De mogelijkheden van een roos tattoo zijn namelijk oneindig.

Veel vrouwen nemen een kleine roos op hun hand

Wil jij een tattoo van een roos die er schattig uitziet maar toch ook stoer? Kies dan voor de realistische roos op de hand. Tussen je vinger of op de zijkant van je hand kan de kleine roos heel mooi staan en al veel vrouwen zijn jou voor!

Kleine-roos-tatoeage

De rozentak tattoo

De roos wordt ook vaak samen met de tak getatoeëerd. Zie in het voorbeeld hieronder een opvallende rozentak tattoo. Wil jij een rozentak tattoo die je bijna bij niemand anders ziet? Ga dan voor de full black color roos.

Rozentak tattoo

Combineer de roos tattoo met een naam

Heb je al een naam getatoeëerd staan. Dan kan je hier een roos bij laten zetten. Samen is het een betekenisvolle tattoo! Je kan de naam door de roos tattoo heen laten gaan maar natuurlijk ook langs de rozentak zetten.

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

Wat is de betekenis van een roos tattoo?

De roos staat symbool voor liefde en romantiek zoals je waarschijnlijk al wisten. Neem je een tatoeage van een enkele roos? Een enkele roos staat voor liefde en zo laat je zien dat je van iemand houdt. Wil je graag 2 rozen laten tatoeëren? De betekenis van 2 rozen is nog sterker je ziet aan 2 rozen dat de liefde wederzijds is en je ziet het dus vaak bij een huwelijksaanzoek voorbij komen.

Wat kost een roos tattoo?

Als eerst moet je rekening houden met de grootte van de roos. Wanneer je kiest voor een kleine roos tattoo voor op je hand dan moet je denken aan zo’n €50 tot €75 euro. Maar ga je voor een roos die bijvoorbeeld heel je hand opvult en wordt getatoeëerd in de realistische stijl? Dan kost het rond de €300 euro.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een roos tattoo?

Rozen worden vaak opgenomen in een sleeve maar ook als losse tattoo's denk bijvoorbeeld aan de pioenroos of..

Wat is de betekenis van een roos tattoo

De roos staat symbool voor liefde maar ook voor..

Hoeveel kost een roos tatoeage?

Zoek van te voren eerst op welke tattoo stijl jou bevalt en ga daarnaar naar jou tatoeerder zodat jullie een tekenafspraak kunnen inplannen.

Top 10 bekendste roos tatoeages

Rozen zijn een van de meest populaire tattoo-ontwerpen en kunnen verschillende betekenissen hebben, van liefde en passie tot schoonheid en kracht. Hier is onze lijst van de top 10 bekendste roos tattoos:

 1. Realistische roos tattoo: Dit type tattoo is bedoeld om zo realistisch mogelijk te zijn en toont elk detail van de roos, van de bloemblaadjes tot de stengel.
 2. Traditionele roos tattoo: Deze tattoo heeft een oud-school uitstraling en maakt gebruik van heldere kleuren en dikke zwarte lijnen.
 3. Geometrische roos tattoo: Dit type tattoo maakt gebruik van geometrische vormen en patronen om een moderne interpretatie van de roos te creëren.
 4. Waterverf roos tattoo: Deze tattoo maakt gebruik van levendige kleuren en vloeiende lijnen om een kunstzinnige interpretatie van de roos te creëren.
 5. Rozenkrans tattoo: Deze tattoo combineert een roos met een rozenkrans en symboliseert spiritualiteit en devotie.
 6. Roos en schedel tattoo: Dit type tattoo toont een roos samen met een schedel en symboliseert de vergankelijkheid van het leven.
 7. Roos en vlinder tattoo: Deze tattoo toont een roos met een vlinder erboven en symboliseert transformatie en schoonheid.
 8. Roos en anker tattoo: Deze tattoo toont een roos samen met een anker en symboliseert hoop en stabiliteit.
 9. Roos en hart tattoo: Dit type tattoo toont een roos samen met een hart en symboliseert liefde en passie.
 10. Zwarte roos tattoo: Deze tattoo toont een zwarte roos en symboliseert verlies, afscheid en verandering.

Of u nu een realistische roos tattoo of een abstractere interpretatie wilt, bij Tattoo Spot hebben we ervaren tattoo-artiesten die u kunnen helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van de perfecte roos tattoo die bij u past.

Probeer nu een tijdelijke roos tattoo

Altijd al willen weten hoe een tatoeage bij jou staat? Ontdek hoe een roos bij jou staat! Of bekijk al onze tijdelijke tattoo’s.

 • Blijft tot 15 dagen zitten

 • Waterbestendig

Tijdelijke roos
tattoo: €4.95

tattoo-roos-tijdelijk
Bekijk roos tattoo

Extra informatie over het zetten van een roos tatoeage

Een kleine roos tattoo staat overal mooi!

Wil je graag een tatoeage nemen maar een die niet al te goed op valt? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie bloem. Wanneer je een zwarte roos neemt met dunne lijnen of bijvoorbeeld een kleine mooie rode roos. Deze tattoo zal bijna op elke plek op je lichaam mooi staan. Denk bijvoorbeeld aan je enkel of achter je oor. Een roos blijft een van de mooiste bloemen die er zijn en zal een echt aanwinst zijn aan jouw tattoo verzameling.

Laat je roos tattoo op een tekening zetten

Heb je een design in je hoofd en ken je iemand die heel goed tekeningen kan maken? Het design kan je door iemand anders laten maken en als tattoo op je arm plaatsen. Je kan ook ervoor kiezen om de tekening van je roos tattoo om die in een schilderij te plaatsen.

Wat kan je met een roos op je onderarm als vrouw zijnde?

Veel vrouwen kiezen voor rozen op hun onderarm. Denk bijvoorbeeld aan een bloemen sleeve. Je kan een half sleeve nemen vol met bloemen of bijvoorbeeld alleen maar rozen en hierin nog een tekst verwerken.

Een zwarte of gekleurde roos staat ook vet op je hand

De tattoo op de hand is een favoriet van de mannen. Een beetje gewaagd is hij wel maarja het staat natuurlijk wel heel vet! Deze tattoo vult vaak je gehele bovenkant van de hand. De roos kan je in een realistische stijl laten tatoeëren maar wat je de laatste tijd ook steeds meer ziet is in een oldskool stijl.

De kleine roos op je onderarm

Je ziet ook heel vaak op de onderarm aan de zijkant een kleine roos tattoo bij vrouwen. Dan hebben we het niet over de roos van bovenaf waar je duidelijk alle mooie bladeren ziet. Maar een kleine roos met de gehele steel getatoeëerd.

De schouder

Veel vrouwen kiezen ook voor een of meerdere rozen op hun schouder dat door kan lopen over je schouderblad.

De heup

De heup is een plek die je niet zomaar ziet maar ook hier worden heel veel rozen tattoo’s gezet. Vaak gecombineerd met een naam of bijvoorbeeld een datum.

Mannen kiezen vaak voor een realistische roos tattoo in hun nek

Wil je graag een tatoeage in je nek? Veel mannen kiezen dan voor de realistische roos. Een zwarte roos vinden wij het vetste voor in je nek. Door het gebruik van schaduw kan je de roos er super realistisch uit laten zien.

Of kies jij toch voor een naam of letter erbij?

Heb je al besloten dat je graag een roos laat tatoeëren of heb je al een roos getatoeëerd? Dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een naam bij de tattoo van je roos te zetten. Dit zie je steeds vaker voorkomen en kan je prachtig laten designen. Denk bijvoorbeeld aan een lint die wappert over de roos en waarin dan een naam staat getatoeëerd. Bijvoorbeeld als nagedachtenis van een tattoo.