Tattoo skull

De skull tattoo’s zijn al heel lang bekend. Ze bestaan al bijna net zo lang als de zeeman tatoeages. Wat beeld een schedel tatoeage nou uit? Buiten dat het er heel vet en badass uit ziet hebben ze ook een betekenis. De skull tattoo kan je zien als een teken om je angst te overwinnen voor de dood. Maar het kan ook iets anders voor je betekenen. Namelijk om elke dag te leven alsof het je laatste is.

Wat is de betekenis van een sugar skull tattoo?

De Sugar skull tattoo zijn momenteel razend populair en dat komt door hun opvallende uiterlijk. Achter de sugar skulls schuilt een traditie ze vertegenwoordigen namelijk een overleden ziel en deze worden geplaatst bij een heiligdom of een graf op de dag van de doden in Mexico. Dit ziet er dan als volgt uit. Bij een graf of heiligdom zie je dan allemaal felle kleuren, bloemen en vrolijke afbeeldingen. De sugar skull tattoo herinnert mensen eraan dat hun dierbare vrede hebben en dat is toch een mooi iets! Wanneer je ervoor kiest om deze tatoeage te nemen kan dat dus staan voor een permanent eerbetoon aan een overleden persoon.

tatttoo onderam skull

Zie hier de dia de los muertos tattoo

De dag van de doden ook wel dia de los muertos genoemd is een eeuwen oud ritueel. Vroeger bewaarden de Mexicanen namelijk alle schedels van de overledenen. Waarom ze dit deden? Op deze manier werden alle doden geëerd en het huidige leven werd gevierd. De tattoo heeft dus als betekenis 2 kanten. Eer de overledene en vier het leven waarin je leeft!

Of misschien past toch de Mexican skull tattoo beter bij jou?

Vaak worden skull tattoo’s zoals de Mexican skull tattoo gezien als iets duisters. Maar dat is niet altijd het geval! Volgens de traditie worden de doden geëerd en wordt het huidige leven gevierd. Voor deze feestviering worden heel veel felle kleuren gebruikt en hierdoor ziet de Mexican skull tattoo er juist kleurrijk uit. Vaak worden ook tekenen van de liefde verwerkt in de schedels. We hebben het dan natuurlijk over de rozen tattoo die wordt verwerkt in de skull.

Op de hand staat de skull tattoo natuurlijk ook heel vet!

Wij vinden de skull de perfecte tattoo voor op je hand. Waarom? Buiten dat het natuurlijk kei hard staat past hij ook nog eens perfect op het oppervlakte van je hand. Wanneer je creatief bezig bent kan je ook nog een een mond namaken in de skull en als je dan je hand voor je gezicht houdt lijkt het net of het je eigen schedel is.

Skull tattoo design

Doodskoppen zijn er in vele kleuren en verschillende stijlen. Ook hebben sommige skulls een andere betekenis zo heb je bijvoorbeeld de Mexicaanse, sugar en dia de los muertos skull. Welke doodshoofd nu echt bij jou past? Wij gaan jou daar een handje bij helpen.

Old school doodskop

Een van de oudste skull in de scene de old school tattoo skull. Deze wordt vaak getatoeëerd in felle kleuren en valt heel goed op. Old school is naar onze mening lekker duidelijk en beschikt over de strakste lijnen. 

Realistische doodskoppen

Ben jij meer van de schaduwen en misschien wil je de skull tattoo wel een beetje verbergen in een sleeve. Bijvoorbeeld dat je mist over de doodshoofden ziet heen waaien op een begraafplaats. Dan moet je zeker! Voor de realistische tattoo stijl gaan. De mogelijkheden zijn oneindig hierin. 

Welke Skull is het populairst voor vrouwen

Ook vrouwen kiezen voor een tatoeage van een doodskop. Denk bijvoorbeeld aan een skull waar een slang doorheen beweegt en op het achtergrond zie je rozen met doorns daaraan. De skull is een tattoo waar je heel creatief mee kan zijn. 

Combineer het met een roos

Heb jij al een roos tatoeage? Dan kan je hier altijd een skull aan toevoegen. Deze 2 designs gaan heel vaak samen. Denk bijvoorbeeld aan een roos met steel die achter de skull naar boven staat of alleen de bladeren van de roos die op de grond liggen bij de skull

Of een bull skull

De meeste skulls zijn rond maar dat is niet zo bij de bull skull. Deze is heel breed en het is dan ook het doodshoofd van de stier. Deze kan je bijvoorbeeld op je rug plaatsen. Aan de hoorns van de bull kan je ook weer tatoeages hangen. 

Tot slot de skull sleeve

De skull sleeve zijn niet alleen maar doodshoofden maar denk ook aan botten! Je kan bijvoorbeeld de botten van je eigen arm na tatoeëren. Super realistisch! Op deze creativiteit kan je weer verder gaan met een aantal skulls of bijvoorbeeld rozen. Je kan voor een bull skull kiezen maar die van een wolf of tijger kan natuurlijk ook.