Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is daar voor iedereen die net wat meer informatie nodig heeft over een tatoeage.

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies
 • Wij waarborgen de veiligheid van de tattooshops

Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete skull tatoeages!

Jij wilt graag een skull tattoo laten tatoeëren! Een skull is een hele populaire tatoeage en wordt dan ook in heel veel verschillende stijlen en ontwerpen getatoeëerd. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen! De mogelijkheden van een skull tattoo zijn namelijk oneindig.

Dia De Los Muertos tattoo

De dag van de doden ook wel dia de los muertos genoemd is een eeuwen oud ritueel. Vroeger bewaarden de Mexicanen namelijk alle schedels van de overledenen. Waarom ze dit deden? Op deze manier werden alle doden geëerd en het huidige leven werd gevierd. De tattoo heeft dus als betekenis 2 kanten. Eer de overledene en vier het leven waarin je leeft!

Mexican skull tattoo

Vaak worden skull tattoo’s zoals de Mexican skull tattoo gezien als iets duisters. Maar dat is niet altijd het geval! Volgens de traditie worden de doden geëerd en wordt het huidige leven gevierd. Voor deze feestviering worden heel veel felle kleuren gebruikt en hierdoor ziet de Mexican skull tattoo er juist kleurrijk uit. Vaak worden ook tekenen van de liefde verwerkt in de schedels. We hebben het dan natuurlijk over de rozen tattoo die wordt verwerkt in de skull.

Mexican-skull-tattoo

Op de hand staat de skull ook vet!

Wij vinden de skull de perfecte tattoo voor op je hand. Waarom? Buiten dat het natuurlijk kei hard staat past hij ook nog eens perfect op het oppervlakte van je hand. Wanneer je creatief bezig bent kan je ook nog een een mond namaken in de skull en als je dan je hand voor je gezicht houdt lijkt het net of het je eigen schedel is.

tattoo-skull-hand

Wij bedanken Instagram voor deze geweldige tattoo ontwerpen

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

Wat is de betekenis van een sugar skull tattoo?

De Sugar skull tattoo zijn momenteel razend populair en dat komt door hun opvallende uiterlijk. Achter de sugar skulls schuilt een traditie ze vertegenwoordigen namelijk een overleden ziel en deze worden geplaatst bij een heiligdom of een graf op de dag van de doden in Mexico. Dit ziet er dan als volgt uit. Bij een graf of heiligdom zie je dan allemaal felle kleuren, bloemen en vrolijke afbeeldingen. De sugar skull tattoo herinnert mensen eraan dat hun dierbare vrede hebben en dat is toch een mooi iets! Wanneer je ervoor kiest om deze tatoeage te nemen kan dat dus staan voor een permanent eerbetoon aan een overleden persoon.

Wat kost een skull tattoo?

Als eerst moet je rekening houden met de grootte van de skull. Wanneer je kiest voor een kleine skull tattoo voor op je hand dan moet je denken aan zo’n €50 tot €75 euro. Maar ga je voor een skull die bijvoorbeeld heel je hand opvult en wordt getatoeëerd in de realistische stijl? Dan kost het rond de €300 euro.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een skull tattoo?

De skull kan je overal plaatsen maar wat wij heel vet vinden is op de hand!

Wat is de betekenis van een sugar skull tattoo

De sugar skull tattoo herinnert mensen eraan dat hun dierbare vrede hebben en dat is toch een mooi iets!

Hoeveel kost een skull tatoeage?

Afhankelijk van de grootte maar meestal zit je rond de €300 euro wel goed.

Top 10 bekendste skull tatoeages

Skull tattoos zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een donker en stoer ontwerp. Er zijn talloze variaties van deze tattoo, maar hier zijn onze top 10 bekendste skull tattoos:

 1. Realistische skull tattoo: Dit type tattoo is bedoeld om zo realistisch mogelijk te zijn en toont elk detail van de schedel, van de kaak tot de oogkassen.
 2. Traditionele skull tattoo: Deze tattoo heeft een oud-school uitstraling en maakt gebruik van heldere kleuren en dikke zwarte lijnen.
 3. Geometrische skull tattoo: Dit type tattoo maakt gebruik van geometrische vormen en patronen om een moderne interpretatie van de schedel te creëren.
 4. Mexicaanse sugar skull tattoo: Deze tattoo is geïnspireerd op de suikerschedels die worden gebruikt bij het Mexicaanse feest Día de los Muertos en symboliseert het vieren van het leven en de dood.
 5. Skull en roos tattoo: Dit type tattoo toont een schedel samen met een roos en symboliseert de vergankelijkheid van het leven en de schoonheid van de natuur.
 6. Skull en klok tattoo: Deze tattoo toont een schedel samen met een klok en symboliseert de vergankelijkheid van de tijd en het leven.
 7. Skull en slang tattoo: Dit type tattoo toont een schedel samen met een slang en symboliseert gevaar, dood en wedergeboorte.
 8. Skull en vleugels tattoo: Deze tattoo toont een schedel samen met vleugels en symboliseert de onsterfelijkheid van de ziel.
 9. Skull en kruis tattoo: Dit type tattoo toont een schedel samen met een kruis en symboliseert het geloof en de dood.
 10. Skull en herten gewei tattoo: Deze tattoo toont een schedel samen met een herten gewei en symboliseert het contrast tussen leven en dood, kracht en kwetsbaarheid.

Of u nu een realistische skull tattoo of een meer symbolische interpretatie wilt, bij Tattoo Spot hebben we ervaren tattoo-artiesten die u kunnen helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van de perfecte skull tattoo die bij u past.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Ja, ik ben er klaar voor!

Extra informatie over het zetten van een skull tatoeage

De skull tattoo’s zijn al heel lang bekend. Ze bestaan al bijna net zo lang als de zeeman tatoeages. Wat beeld een schedel tatoeage nou uit? Buiten dat het er heel vet en badass uit ziet hebben ze ook een betekenis. De skull tattoo kan je zien als een teken om je angst te overwinnen voor de dood. Maar het kan ook iets anders voor je betekenen. Namelijk om elke dag te leven alsof het je laatste is.

Skull tattoo design

Doodskoppen zijn er in vele kleuren en verschillende stijlen. Ook hebben sommige skulls een andere betekenis zo heb je bijvoorbeeld de Mexicaanse, sugar en dia de los muertos skull. Welke doodshoofd nu echt bij jou past? Wij gaan jou daar een handje bij helpen.

Old school doodskop

Een van de oudste skull in de scene de old school tattoo skull. Deze wordt vaak getatoeëerd in felle kleuren en valt heel goed op. Old school is naar onze mening lekker duidelijk en beschikt over de strakste lijnen.

Realistische doodskoppen

Ben jij meer van de schaduwen en misschien wil je de skull tattoo wel een beetje verbergen in een sleeve. Bijvoorbeeld dat je mist over de doodshoofden ziet heen waaien op een begraafplaats. Dan moet je zeker! Voor de realistische tattoo stijl gaan. De mogelijkheden zijn oneindig hierin.

Welke Skull is het populairst voor vrouwen

Ook vrouwen kiezen voor een tatoeage van een doodskop. Denk bijvoorbeeld aan een skull waar een slang doorheen beweegt en op het achtergrond zie je rozen met doorns daaraan. De skull is een tattoo waar je heel creatief mee kan zijn.

Combineer het met een roos

Heb jij al een roos tatoeage? Dan kan je hier altijd een skull aan toevoegen. Deze 2 designs gaan heel vaak samen. Denk bijvoorbeeld aan een roos met steel die achter de skull naar boven staat of alleen de bladeren van de roos die op de grond liggen bij de skull

Of een bull skull

De meeste skulls zijn rond maar dat is niet zo bij de bull skull. Deze is heel breed en het is dan ook het doodshoofd van de stier. Deze kan je bijvoorbeeld op je rug plaatsen. Aan de hoorns van de bull kan je ook weer tatoeages hangen.

Tot slot de skull sleeve

De skull sleeve zijn niet alleen maar doodshoofden maar denk ook aan botten! Je kan bijvoorbeeld de botten van je eigen arm na tatoeëren. Super realistisch! Op deze creativiteit kan je weer verder gaan met een aantal skulls of bijvoorbeeld rozen. Je kan voor een bull skull kiezen maar die van een wolf of tijger kan natuurlijk ook.