25+ Leeuw tattoo ideeën

Onze artiesten hebben onderzoek gedaan naar de vetste leeuw tattoos van 2023 en deze op een rijtje gezet voor jullie. Ook vermelden wij uiteraard de prijs en betekenis van de tattoos. Ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Bekijk hier de mooiste leeuwen tattoos

Jij wilt graag een leeuw laten tatoeëren! De koning van de dieren wordt dan ook in heel veel verschillende stijlen en ontwerpen getatoeëerd. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen! De mogelijkheden van een leeuw tattoo zijn namelijk oneindig.

De kleine leeuw

De kleine leeuw wordt steeds vaker getatoeëerd. Veel vrouwen laten deze zetten op hun onderarm bijvoorbeeld. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld nog een kleine roos bij te laten tatoeëren. Wat we ook voorbij zien komen is om een leeuwin in het klein te tatoeëren.

Onderarm tattoo

De tattoo van de leeuw zie jet het meeste op het onderarm terugkomen. Dit is dan ook de perfecte plek voor de leeuw want je kan heel je onderarm ermee opvullen. Laat bijvoorbeeld een klok, kroon, roos of gras erbij tatoeëren.

Leeuw met kroon tatoeage

Nu we het over opvulling hebben vaan een tattoo met een leeuw dan is de kroon toch wel de nummer 1. Wij hebben een aantal voorbeelden voor jullie uitgekozen. Bij vrijwel 30% van alle leeuwen tattoo’s wordt ook een kroon getatoeëerd. De leeuw is ten slotte de koning van de dieren!

Brullende leeuw tattoo

Dat de leeuw de koning van de dieren is dat weten jullie nu wel. Het is een machtig beest en dat is dan ook de reden dat je vaak een brullende leeuwen tattoo voorbij ziet komen. De leeuw laat met zijn brul zien wie de baas is in het koninkrijk. De combinatie van een brullende leeuw die een kroon op heeft is heel vet.

Sterrenbeeld leeuw

Kies je voor een kleine subtiele tattoo maar wil je wel dezelfde betekenis als de leeuw? Dan is het sterrenbeeld de perfecte uitkomst voor jou!

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

Wat is de betekenis van de leeuw tattoo?

De leeuw heeft meerdere betekenissen. Wil je een leeuw tatoeëren en ben je benieuwd of dit wel bij je past? Check het dan hieronder:

 • Koning van het dierenrijk. De leeuw straalt heel veel macht en kracht uit
 • Symbool voor moed en loyaliteit
 • Elegantie
 • Sterrenbeeld voor iedereen die geboren is tussen 23 juli en 22 augustus.
Betekenis tattoo

Wat kost een leeuwen tattoo?

De kosten voor een leeuw tattoo is helemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt. De grootte van de tattoo heeft invloed op de prijs. Daarnaast kost een realistische leeuw meer tijd dan een symbool leeuw. Gemiddeld ben je per uur €75 tot €100 euro kwijt bij een tatoeëerder.

 • €75,- ongeveer voor een leeuw sterrenbeeld symbool
 • €100,- Ongeveer voor een kleine leeuw
 • €300,- €500,- Voor een grotere realistische leeuw
Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een leeuw tattoo?

Wanneer je een leeuw tattoo wil zetten heb je veel keuze. Kies een voor een stijl die bij je past en de plek waar jij je prettig bij vindt.

Wat is de betekenis van een leeuw tattoo

De leeuw is de koning van de dieren!

Hoeveel kost een leeuw tatoeage?

Deze kosten variëren natuurlijk per tattooshops maar wanneer je uitgaat van een €300 tot €500 euro zit je goed.

Top 10 bekendste leeuw tatoeages

Leeuw tattoos zijn een populaire keuze voor mensen die kracht, moed en macht willen uitstralen. Of u nu een realistische afbeelding van een leeuw wilt of een meer abstracte interpretatie, er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen. Hier is onze lijst van de top 10 bekendste leeuw tattoos:

 1. De Leeuw van Juda: Deze tattoo is geïnspireerd door de Bijbelse leeuw van Juda en wordt vaak geassocieerd met spirituele kracht en autoriteit.
 2. De Leeuw van het Noorden: Dit is een symbool van Scandinavische mythologie en vertegenwoordigt de beschermende en machtige aard van de leeuw.
 3. Tribal Lion Tattoo: Tribal lion tattoos hebben een simplistisch ontwerp en bestaan uit zwarte lijnen die de vorm van de leeuw nabootsen.
 4. Geometrische Leeuw Tattoo: Dit type tattoo maakt gebruik van geometrische vormen en patronen om een moderne interpretatie van de leeuw te creëren.
 5. Realistische Leeuw Tattoo: Deze tattoo is bedoeld om zo realistisch mogelijk te zijn en toont elk detail van de leeuw, van de manen tot de tanden.
 6. Waterverf Leeuw Tattoo: Deze tattoo maakt gebruik van levendige kleuren en vloeiende lijnen om een kunstzinnige interpretatie van de leeuw te creëren.
 7. Leeuwenkop Tattoo: Dit type tattoo is geïnspireerd op de kop van de leeuw en kan zo simpel of gedetailleerd zijn als u wilt.
 8. Leeuw en Welp Tattoo: Deze tattoo toont een moederleeuw met haar welp en symboliseert bescherming, liefde en familie.
 9. Leeuw en Kroon Tattoo: Dit type tattoo toont een leeuw met een kroon op zijn hoofd en symboliseert macht, autoriteit en koningschap.
 10. Leeuw en Roos Tattoo: Dit type tattoo toont een leeuw die een roos vasthoudt en symboliseert liefde, passie en kracht.

Of u nu een realistische leeuw tattoo of een abstractere interpretatie wilt, bij Tattoo Spot hebben we ervaren tattoo-artiesten die u kunnen helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van de perfecte leeuw tattoo die bij u past.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Ja, ik ben er klaar voor!

Extra informatie over het zetten van een leeuw tatoeage

Inspiratie voor een leeuw tattoo

Ben jij de koning van de jungle? Dan past een tattoo van een leeuw zeker bij jou. De leeuw is van de populairst dieren die wordt getatoeëerd. We zien dat leeuwen in verschillende stijlen wordt gezet, maar hij komt het beste tot zijn recht in de realistische stijl. Ook de plek waarop de tattoo wordt gezet varieert. Plekken de we vaak zien bovenarm, onderarm, hand, borst en bovenbeen. Om jullie te helpen bij de keuze hebben wij inspiratie voor jullie verzameld!

Waar staat de leeuw symbool voor?

Een leeuw staat voor veel zaken symbool. Als koning van het dierenrijk straalt een leeuw kracht en macht uit. Daarnaast staat een leeuw symbool voor loyaliteit en moed. De plek van de tattoo kun voor iedereen persoonlijk een betekenis hebben. Wanneer je een leeuw in het wild ziet straalt het ook elegantie uit. Ook staat het symbool voor het sterrenbeeld van iedereen die is geboren tussen 23 juli en 22 augustus.

De leeuw komt terug in verschillende culturen

Zoals hierboven benoemd staat de leeuw voor veel verschillende dingen symbool. Dit is niet iets wat uit de lucht kom vallen. De leeuw wordt namelijk al eeuwen lang in verschillende culturen afgebeeld. In de romeinse mythologie werden leeuwen afgebeeld als liefdessymbool. Egyptenaren beelden vaak de leeuwgod af bij de ingang van tempels als beveiliging. Ook in de Japanse en Chienese cultuur zie je vaak leeuwen terug. Hier worden ze als merkwaardige dieren afgebeeld met gelijkenissen van draken. Zoals je kunt lezen heeft de leeuw een flinke geschiedenis met in elke cultuur een andere betekenis. Als je een tattoo van een leeuw gaat nemen heb je dus veel keuze aan ontwerpen uit verschillende culturen.

Leeuw tattoo geometrisch

Wil je iets anders dan een leeuwen tattoo in de stijl realisme? Dan is de geometrische leeuw wel iets voor jou! De manen van de leeuw zullen met deze tattoo stijl heel goed opvallen en misschien kan je als toevoeging nog dotwork laten tatoeëren.

Leeuwin tattoo

De leeuwin is een prachtig dier die je als tattoo heel mooi kan combineren. Denk bijvoorbeeld aan haar welpjes of om er bloemen of de natuur bij te laten zetten. Ook kan je de leeuw naast haar tatoeëren en een vrouwelijke kroon zien we ook wel is voorbij komen!

Rug tattoo van een leeuw net als Memphis Depay

Het grootste lichaamsdeel is natuurlijk je rug. Hier kan je dus ook een hele vette rug op laten tatoeëren net als onze topspeler van het Nederlands elftal ook heeft. Memphis Depay heeft de oranje leeuw over zijn gehele rug staan!

Bovenbeen

Ben je nog op zoek naar een tatoeage voor op je bovenbeen en wil je in een dieren thema blijven? Dan is een leeuw of een wolf heel vet op je bovenbeen. Ook kan je op je ene been een leeuw zetten en je andere been een leeuwin zodat je helemaal in dezelfde stijl blijft.