Inspiratie voor een leeuw tattoo

Ben jij de koning van de jungle? Dan past een tattoo van een leeuw zeker bij jou. De leeuw is van de populairst dieren die wordt getatoeëerd. We zien dat leeuwen in verschillende stijlen wordt gezet, maar hij komt het beste tot zijn recht in de realistische stijl. Ook de plek waarop de tattoo wordt gezet varieert. Plekken de we vaak zien bovenarm, onderarm, hand, borst en bovenbeen. Om jullie te helpen bij de keuze hebben wij inspiratie voor jullie verzameld!

Waar staat de leeuw symbool voor?

Een leeuw staat voor veel zaken symbool. Als koning van het dierenrijk straalt een leeuw kracht en macht uit. Daarnaast staat een leeuw symbool voor loyaliteit en moed. De plek van de tattoo kun voor iedereen persoonlijk een betekenis hebben. Wanneer je een leeuw in het wild ziet straalt het ook elegantie uit. Ook staat het symbool voor het sterrenbeeld van iedereen die is geboren tussen 23 juli en 22 augustus.

Tattoo leeuw

Foto en tatoeage van japatattoos

Foto en tatoeage van Agfreestattoo

tattoo-leeuw-hand

Foto en tatoeage van Enfasi_tattoo

De leeuw komt terug in verschillende culturen

Zoals hierboven benoemd staat de leeuw voor veel verschillende dingen symbool. Dit is niet iets wat uit de lucht kom vallen. De leeuw wordt namelijk al eeuwen lang in verschillende culturen afgebeeld. In de romeinse mythologie werden leeuwen afgebeeld als liefdessymbool. Egyptenaren beelden vaak de leeuwgod af bij de ingang van tempels als beveiliging. Ook in de Japanse en Chienese cultuur zie je vaak leeuwen terug. Hier worden ze als merkwaardige dieren afgebeeld met gelijkenissen van draken. Zoals je kunt lezen heeft de leeuw een flinke geschiedenis met in elke cultuur een andere betekenis. Als je een tattoo van een leeuw gaat nemen heb je dus veel keuze aan ontwerpen uit verschillende culturen.

Tattoo leeuw

Foto en tatoeage van japatattoos

Foto en tatoeage van Agfreestattoo

Tattoo leeuw

Foto en tatoeage van japatattoos

Foto en tatoeage van Agfreestattoo