25+ Leeuw tattoo ideeën

Ontdek de betekenis en unieke ontwerpen van leeuw tattoos. Laat je meeslepen door de machtige kracht van dit dier en ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Leeuw tattoo ontwerpen

De kleine leeuw

De kleine leeuw wordt steeds vaker getatoeëerd. Veel vrouwen laten deze zetten op hun onderarm bijvoorbeeld. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld nog een kleine roos bij te laten tatoeëren. Wat we ook voorbij zien komen is om een leeuwin in het klein te tatoeëren.

Onderarm tattoo

De tattoo van de leeuw zie jet het meeste op het onderarm terugkomen. Dit is dan ook de perfecte plek voor de leeuw want je kan heel je onderarm ermee opvullen. Laat bijvoorbeeld een klok, kroon, roos of gras erbij tatoeëren.

Leeuw met kroon tatoeage

Nu we het over opvulling hebben vaan een tattoo met een leeuw dan is de kroon toch wel de nummer 1. Wij hebben een aantal voorbeelden voor jullie uitgekozen. Bij vrijwel 30% van alle leeuwen tattoo’s wordt ook een kroon getatoeëerd. De leeuw is ten slotte de koning van de dieren!

Brullende leeuw tattoo

Dat de leeuw de koning van de dieren is dat weten jullie nu wel. Het is een machtig beest en dat is dan ook de reden dat je vaak een brullende leeuwen tattoo voorbij ziet komen. De leeuw laat met zijn brul zien wie de baas is in het koninkrijk. De combinatie van een brullende leeuw die een kroon op heeft is heel vet.

Sterrenbeeld leeuw

Kies je voor een kleine subtiele tattoo maar wil je wel dezelfde betekenis als de leeuw? Dan is het sterrenbeeld de perfecte uitkomst voor jou!

Betekenis leeuw tattoo

De leeuw heeft meerdere betekenissen. Het is namelijk de koning van het dierenrijk. De leeuw straalt heel veel macht en kracht uit. Ook staat hij symbool voor moed en loyaliteit.

Duik dieper in de wereld van de leeuw.
-> Leeuw betekenis uitleg

Kosten leeuw tattoo

Een kleine leeuw tattoo begint rond de €200. Kies je voor een groter ontwerp op je onderarm, reken dan op zo’n €400. Extra elementen zoals bomen kunnen de prijs licht verhogen, maar met deze richtprijzen zit je meestal goed.

Tattoo-shop-gent

Tattoo shop overzicht

We hebben zorgvuldig gezocht naar de top tattooshops, met focus op uitmuntende ontwerpen, prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en veiligheid voor jullie.

-> Tattoo shop overzicht

Extra informatie over het zetten van een leeuw tatoeage

Inspiratie voor een leeuw tattoo

Ben jij de koning van de jungle? Dan past een tattoo van een leeuw zeker bij jou. De leeuw is van de populairst dieren die wordt getatoeëerd. We zien dat leeuwen in verschillende stijlen wordt gezet, maar hij komt het beste tot zijn recht in de realistische stijl. Ook de plek waarop de tattoo wordt gezet varieert. Plekken de we vaak zien bovenarm, onderarm, hand, borst en bovenbeen. Om jullie te helpen bij de keuze hebben wij inspiratie voor jullie verzameld!

Waar staat de leeuw symbool voor?

Een leeuw staat voor veel zaken symbool. Als koning van het dierenrijk straalt een leeuw kracht en macht uit. Daarnaast staat een leeuw symbool voor loyaliteit en moed. De plek van de tattoo kun voor iedereen persoonlijk een betekenis hebben. Wanneer je een leeuw in het wild ziet straalt het ook elegantie uit. Ook staat het symbool voor het sterrenbeeld van iedereen die is geboren tussen 23 juli en 22 augustus.

De leeuw komt terug in verschillende culturen

Zoals hierboven benoemd staat de leeuw voor veel verschillende dingen symbool. Dit is niet iets wat uit de lucht kom vallen. De leeuw wordt namelijk al eeuwen lang in verschillende culturen afgebeeld. In de romeinse mythologie werden leeuwen afgebeeld als liefdessymbool. Egyptenaren beelden vaak de leeuwgod af bij de ingang van tempels als beveiliging. Ook in de Japanse en Chienese cultuur zie je vaak leeuwen terug. Hier worden ze als merkwaardige dieren afgebeeld met gelijkenissen van draken. Zoals je kunt lezen heeft de leeuw een flinke geschiedenis met in elke cultuur een andere betekenis. Als je een tattoo van een leeuw gaat nemen heb je dus veel keuze aan ontwerpen uit verschillende culturen.

Leeuw tattoo geometrisch

Wil je iets anders dan een leeuwen tattoo in de stijl realisme? Dan is de geometrische leeuw wel iets voor jou! De manen van de leeuw zullen met deze tattoo stijl heel goed opvallen en misschien kan je als toevoeging nog dotwork laten tatoeëren.

Leeuwin tattoo

De leeuwin is een prachtig dier die je als tattoo heel mooi kan combineren. Denk bijvoorbeeld aan haar welpjes of om er bloemen of de natuur bij te laten zetten. Ook kan je de leeuw naast haar tatoeëren en een vrouwelijke kroon zien we ook wel is voorbij komen!

Rug tattoo van een leeuw net als Memphis Depay

Het grootste lichaamsdeel is natuurlijk je rug. Hier kan je dus ook een hele vette rug op laten tatoeëren net als onze topspeler van het Nederlands elftal ook heeft. Memphis Depay heeft de oranje leeuw over zijn gehele rug staan!

Bovenbeen

Ben je nog op zoek naar een tatoeage voor op je bovenbeen en wil je in een dieren thema blijven? Dan is een leeuw of een wolf heel vet op je bovenbeen. Ook kan je op je ene been een leeuw zetten en je andere been een leeuwin zodat je helemaal in dezelfde stijl blijft.