De vetste vlinder tattoo’s op een rijtje

De vlinder is een van de insecten die je waarschijnlijk graag voorbij ziet komen. Het mooie aan de vlinder is natuurlijk zijn vleugels en hier hebben wij een aantal toffe tattoo’s van verzameld voor jullie! Een leuk feitje. Wisten jullie dat de vlinder een van de meest genomen tatoeages is bij vrouwen.

Wat is de betekenis van een vlinder tattoo?

Maar wat betekend zo’n vlinder nou eigenlijk? Wel handig om te weten als  je er een laat tatoeëren toch? Zoals jullie allemaal weten begint het beestje zijn leven in de vorm van een rups. Uiteindelijk transformeert deze rups tot een beeldschone vlinder. De vlinder tattoo staat dus voor schoonheid en je kan het ook zien als de overgang van een nog jong meisje die opgroeit tot een mooie volwassen vrouw.

3d-tattoo-vlinder-op-pols

De vlinder wordt het vaakst klein op de pols getatoeëerd

Je ziet het wel eens in romantische films voorbij komen. Wanneer je je arm uitsteekt land er een beeldschone vlinder op je hand. Een beetje een cliche maar de vlinder staat wel super mooi als tattoo klein op je pols. Vlinder tatoeages worden in de meeste gevallen klein getatoeëerd omdat de vlinder zelf ook niet groot is en zo ziet het er nog realistischer uit. Ben je er nog niet over uit op welke plek je de tatoeage wilt laten zetten? Probeer dan eens een kleine vlinder op je pols!

tattoo-3d-vlinder-op-pols

Check deze super realistische 3d ontwerpen

In het 3d kan je ook de vlinder tattoo nemen. Hoe de tatoeëerder dit doet? Wanneer je bij een artiest bent die super realistische tatoeages kan zetten en goed kan schaduwen dat moet het goed komen. Door middel van een speciale schaduw techniek kan de vlinder in het 3d worden geplaatst. De tatoeage zal er levensecht uitzien en iedereen zal denken dat er een vlinder over jouw pols heen loopt.

3d-tattoo-vlinder-roze

Foto van: malavida.tattoo

3d-tattoo-vlinder-blauw

Foto van: malavida.tattoo

Last but not least de keltische vlinder

De vlinder wordt heel vaak getatoeëerd in het Keltisch. De kelten stonden dichtbij de natuur en hun geloofden er heilig in dat vlinders ook een ziel hadden. Ook zagen zij de vlinder als symbool voor de wedergeboorte. De tattoo wordt dus vaak getattooeerd wanneer je bijvoorbeeld door een zware periode van je leven bent gekomen.

Keltische-vlinder-tattoo
Celtic-butterfly-tattoo

De eerste stap is een tekening van een vlinder ontwerpen

Een tatoeëerder begint natuurlijk altijd met het design. Heb jij zelf een tekening gemaakt van een vlinder? Dan kan je die natuurlijk altijd zelf aanleveren. Maar een tatoeëerder kan ook heel snel tekeningen maken van vlinders in de mandala stijl. Vaak hebben ze daar handige tools voor!

In welke kleuren worden vlinders getatoeëerd?

Vlinders zijn kleurrijke beestjes en dat zie je ook terug in de tatoeages! Meestal kies je dan voor een realistische stijl deze keer niet alleen in black and grey. Ook wel zwart wit genoemd maar je kan ook kiezen voor felle kleuren zoals blauw of roze.

Zwart

De vlinder wordt vaak in het zwart getatoeëerd Denk bijvoorbeeld aan een kleine tatoeage op je pols. Overigens zit er in de vleugels van de vlinder ook altijd de kleur zwart.

Witte

Vlinders hebben vaak witte elementen in hun vleugels. Wil je een apart design voor je vlinder? Kies dan voor een volledig witte vlinder tatoeage. De buitenkant kan je dan wel zwart doen zodat het goed opvalt.

Blauwe

De gekleurde tattoo vlinder vindt je het meest in de kleur blauw. Veel vlinders hebben blauwe vleugels en als tatoeage valt deze felle kleur ook mooi op. Kier er bijvoorbeeld voor om de vlinder op je arm te tatoeëren.

Welke plek is het populairst voor de vlinder tattoo?

De arm, nek en onderarm zijn zeker plekken die wij aanraden voor een vlinder tattoo. Veel vrouwen laten hem bijvoorbeeld op de arm tatoeëren en mannen in hun nek.

Kies je voor een vlinder op je arm?

Dit is een plek waar veel vrouwen voor kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke vlinder tattoo in de kleuren blauw en zwart. Soms landen vlinders ook op je arm en dat is nou precies het idee dat jij wilt hebben! Met een beetje schaduw kan de tatoeëerder dit voor jou neerzetten.

De man neemt vaak een vlinder in zijn nek

Veel mannen neem een vlinder tattoo in hun nek aan bijvoorbeeld de achterkant. Maar ook aan de voorkant van je nek kan dit heel vet staan! De vleugels zullen heel mooi omslaan om je nek en komt heel mooi tot zijn recht.

De mandala vlinder tattoo

Dit is zeker een van onze favorieten! Mandala zie je steeds vaker voorbij komen en een van de meest getatoeëerde mandala’s is toch wel de vlinder. Het mooie hieraan zijn de vleugels van de vlinder. Met een mandala kan je hier hele mooie patronen in laten verwerken en deze ook weer heel mooi opvullen met bijvoorbeeld de kleuren blauw of roze.

Tip! Neem een simpele vlinder tattoo met een naam

Hier kiezen ook heel veel mannen en vrouwen voor. De vlinder tatoeage met daaromheen of er onder een naam getatoeëerd. De vlinder staat natuurlijk symbool voor iets dat transformeert en dat kan je dus mooi combineren met bijvoorbeeld een geliefde die een moeilijke tijd in zijn/haar leven heeft weten te doorstaan!

Of verwerk de tatoeage in een bloem

Vlinders zitten vaak op bloemen. Dit kan je dus ook als realistische tattoo nemen. Heb je al een bloemen tattoo staan. Laat hier dan een vlinder bovenop tatoeëren.

Een roos kan ook!

Een van de bekendste bloemen tatoeages is natuurlijk de roos. De roos is een mooie tattoo waar je heel creatief mee kan zijn. Dat is overigens ook zo met de vleugels van een vlinder.

Wat zijn de kosten van een vlinder tattoo?

De kosten van een vlinder tattoo bedragen meestal tussen de €100 en €200 euro. Het ligt natuurlijk aan de grootte van de tattoo.

tattoo vlinder pols

Foto van: Tattooist_solar

Foto van: Yazzink

tattoo vlinder elleboogholte

Foto van: Artguik

Foto van: Tattooist_dante

tattoo vlinder bovenarm achterkant

Foto van: Lomza_tattoo

tattoo vlinder achter oor

Foto van: Tatutatu_inkclub

twee vlinders tattoo onderarm

Foto van: Chani__ink