Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is daar voor iedereen die net wat meer informatie nodig heeft over een tatoeage.

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies
 • Wij waarborgen de veiligheid van de tattooshops

tattoo-spot-logo-Highres
Logo-Tattoo tijdelijk-transparant

Probeer nu

Tijdelijke tatoeages voor maar €6,95!

Shoppen + Gratis verzending
Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete vlinder tatoeages!

Jij wilt graag een vlinder laten tatoeëren! Een vlinder is een hele populaire tatoeage en wordt dan ook in heel veel verschillende stijlen en ontwerpen getatoeëerd. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen! De mogelijkheden van een vlinder tattoo zijn namelijk oneindig.

De vlinder wordt het vaakst klein op de pols getatoeëerd

Je ziet het wel eens in romantische films voorbij komen. Wanneer je je arm uitsteekt land er een beeldschone vlinder op je hand. Een beetje een cliche maar de vlinder staat wel super mooi als tattoo klein op je pols. Vlinder tatoeages worden in de meeste gevallen klein getatoeëerd omdat de vlinder zelf ook niet groot is en zo ziet het er nog realistischer uit. Ben je er nog niet over uit op welke plek je de tatoeage wilt laten zetten? Probeer dan eens een kleine vlinder op je pols!

tattoo-vlinder-pols-klein

Check deze super realistische 3d ontwerpen

In het 3d kan je ook de vlinder tattoo nemen. Hoe de tatoeëerder dit doet? Wanneer je bij een artiest bent die super realistische tatoeages kan zetten en goed kan schaduwen dat moet het goed komen. Door middel van een speciale schaduw techniek kan de vlinder in het 3d worden geplaatst. De tatoeage zal er levensecht uitzien en iedereen zal denken dat er een vlinder over jouw pols heen loopt.

3d-tattoo-vlinder-roze

Last but not least de Keltische vlinder

De Keltische vlinder wordt steeds vaker getatoeëerd. De kelten stonden dichtbij de natuur en hun geloofden er heilig in dat vlinders ook een ziel hadden. Ook zagen zij de vlinder als symbool voor de wedergeboorte. De tattoo wordt dus vaak getatoeëerd wanneer je bijvoorbeeld door een zware periode van je leven bent gekomen.

Keltische-vlinder-tattoo

Wij bedanken de Instagram voor deze geweldige tattoo ontwerpen

Logo-Tattoo tijdelijk-transparant

Wil je graag eerst een tatoeage testen?

Daar is een oplossing voor!

Tijdelijke-tattoo-vlinder-modern-

Tijdelijke tattoo vlinder
€8,95

Meer informatie

Tijdelijke tattoos

Vrijwel niet te onderscheiden van permanente tattoos, waterbestendig en ideaal voor bijvoorbeeld een avondje uit! Iedereen zal complimenten geven over je nieuwe tattoo en denken dat het een echte is! Onze tatoeages zijn namelijk ook nog eens ontworpen door echte tatoeëerders.

 • Blijven 10 dagen zitten
 • Ideaal om te testen
Meer informatie

Wat is de betekenis van een vlinder tattoo?

Maar wat betekend zo’n vlinder nou eigenlijk? Wel handig om te weten als  je er een laat tatoeëren toch? Zoals jullie allemaal weten begint het beestje zijn leven in de vorm van een rups. Uiteindelijk transformeert deze rups tot een beeldschone vlinder. De vlinder tattoo staat dus voor schoonheid en je kan het ook zien als de overgang van een nog jong meisje die opgroeit tot een mooie volwassen vrouw.

Wat kost een vlinder tattoo?

De kosten van een vlinder tattoo bedragen meestal tussen de €100 en €200 euro. Het ligt natuurlijk aan de grootte van de tattoo.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een vlinder tattoo?

Je kan de vlinder in verschillende stijlen tatoeëren denk bijvoorbeeld aan old school, realisme, 3d, mandala of een Keltische vlinder.

Wat is de betekenis van een vlinder tattoo

De vlinder tattoo staat dus voor schoonheid en je kan het ook zien als de overgang van een nog jong meisje die opgroeit tot een mooie volwassen vrouw.

Hoeveel kost een vlinder tatoeage?

De kosten van een vlinder tattoo bedragen meestal tussen de €100 en €200 euro. Het ligt natuurlijk aan de grootte van de tattoo.

Top 10 bekendste vlinder tattoos

 1. Een realistische vlinder in gedetailleerd zwart-wit of kleur
 2. Een vlinder in een waterverf-stijl, met zachtere lijnen en subtiele kleurovergangen
 3. Een vlinder met vleugels die lijken te worden gevormd door andere objecten, zoals bloemen, bladeren of abstracte vormen
 4. Een vlinder met geometrische vormen en lijnen, een stijl die bekend staat als geometrische tatoeages
 5. Een vlinder met de vleugels wijd open, waardoor de complexiteit en schoonheid van de vleugels duidelijk te zien zijn
 6. Een vlinder die zich ontvouwt uit een cocon of pop, een motief dat kan worden gebruikt om persoonlijke groei en verandering uit te drukken
 7. Een vlinder met een citaat, een naam of andere tekst, die kan worden gebruikt om de betekenis van de tatoeage te versterken
 8. Een vlinder met een achtergrond van bloemen, wat een romantisch en sierlijk ontwerp kan zijn
 9. Een vlinder met andere symbolen, zoals harten, sterren of maan, wat kan verwijzen naar een specifieke spirituele of symbolische betekenis
 10. Een cartoon-achtige vlinder, die een meer speelse en informele stijl heeft en vaak wordt gebruikt om een meer luchtige of grappige stemming uit te drukken.

Probeer nu een tijdelijke vlinder tattoo

Altijd al willen weten hoe een tatoeage bij jou staat? Ontdek hoe een vlinder bij jou staat! Of bekijk al onze tijdelijke tattoo’s.

 • Blijft tot 15 dagen zitten

 • Waterbestendig

Tijdelijke vlinder
tattoo: €4.95

Bekijk vlinder tattoo

Extra informatie over het zetten van een vlinder tatoeage

De vlinder is een van de insecten die je waarschijnlijk graag voorbij ziet komen. Het mooie aan de vlinder is natuurlijk zijn vleugels en hier hebben wij een aantal toffe tattoo’s van verzameld voor jullie! Een leuk feitje. Wisten jullie dat de vlinder een van de meest genomen tatoeages is bij vrouwen.

De eerste stap is een tekening van een vlinder ontwerpen

Een tatoeëerder begint natuurlijk altijd met het design. Heb jij zelf een tekening gemaakt van een vlinder? Dan kan je die natuurlijk altijd zelf aanleveren. Maar een tatoeëerder kan ook heel snel tekeningen maken van vlinders in de mandala stijl. Vaak hebben ze daar handige tools voor!

In welke kleuren worden vlinders getatoeëerd?

Vlinders zijn kleurrijke beestjes en dat zie je ook terug in de tatoeages! Meestal kies je dan voor een realistische stijl deze keer niet alleen in black and grey. Ook wel zwart wit genoemd maar je kan ook kiezen voor felle kleuren zoals blauw of roze.

Zwart

De vlinder wordt vaak in het zwart getatoeëerd Denk bijvoorbeeld aan een kleine tatoeage op je pols. Overigens zit er in de vleugels van de vlinder ook altijd de kleur zwart.

Witte

Vlinders hebben vaak witte elementen in hun vleugels. Wil je een apart design voor je vlinder? Kies dan voor een volledig witte vlinder tatoeage. De buitenkant kan je dan wel zwart doen zodat het goed opvalt.

Blauwe

De gekleurde tattoo vlinder vindt je het meest in de kleur blauw. Veel vlinders hebben blauwe vleugels en als tatoeage valt deze felle kleur ook mooi op. Kier er bijvoorbeeld voor om de vlinder op je arm te tatoeëren.

Welke plek is het populairst voor de vlinder tattoo?

De arm, nek en onderarm zijn zeker plekken die wij aanraden voor een vlinder tattoo. Veel vrouwen laten hem bijvoorbeeld op de arm tatoeëren en mannen in hun nek.

Kies je voor een vlinder op je arm?

Dit is een plek waar veel vrouwen voor kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke vlinder tattoo in de kleuren blauw en zwart. Soms landen vlinders ook op je arm en dat is nou precies het idee dat jij wilt hebben! Met een beetje schaduw kan de tatoeëerder dit voor jou neerzetten.

De man neemt vaak een vlinder in zijn nek

Veel mannen neem een vlinder tattoo in hun nek aan bijvoorbeeld de achterkant. Maar ook aan de voorkant van je nek kan dit heel vet staan! De vleugels zullen heel mooi omslaan om je nek en komt heel mooi tot zijn recht.

De mandala vlinder tattoo

Dit is zeker een van onze favorieten! Mandala zie je steeds vaker voorbij komen en een van de meest getatoeëerde mandala’s is toch wel de vlinder. Het mooie hieraan zijn de vleugels van de vlinder. Met een mandala kan je hier hele mooie patronen in laten verwerken en deze ook weer heel mooi opvullen met bijvoorbeeld de kleuren blauw of roze.

Tip! Neem een simpele vlinder tattoo met een naam

Hier kiezen ook heel veel mannen en vrouwen voor. De vlinder tatoeage met daaromheen of er onder een naam getatoeëerd. De vlinder staat natuurlijk symbool voor iets dat transformeert en dat kan je dus mooi combineren met bijvoorbeeld een geliefde die een moeilijke tijd in zijn/haar leven heeft weten te doorstaan!

Of verwerk de tatoeage in een bloem

Vlinders zitten vaak op bloemen. Dit kan je dus ook als realistische tattoo nemen. Heb je al een bloemen tattoo staan. Laat hier dan een vlinder bovenop tatoeëren.

Een roos kan ook!

Een van de bekendste bloemen tatoeages is natuurlijk de roos. De roos is een mooie tattoo waar je heel creatief mee kan zijn. Dat is overigens ook zo met de vleugels van een vlinder.