35+ Vlinder tattoo ideeën

Ontdek de betekenis en unieke ontwerpen van vlinder tattoos. Laat je meeslepen door de prachtige vleugels van dit dier en ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Overzicht pagina:

Vlinder tattoo ontwerpen

De vlinder wordt het vaakst klein op de pols getatoeëerd

Het vlindertje staat heel mooi op je pols in het klein. Hoe kleiner de vlinder hoe mooier zelfs! Veel vrouwen dragen de vlinder samen met leuke armbandjes waardoor het er in het geheel heel mooi uit ziet.

Meerdere vlinders zijn ook een aanrader!

Je ziet het heel vaak voorbij komen bij meiden. 2 Vlinders die heel dichtbij elkaar vliegen. Dit straalt elegantie uit en staat heel mooi.

De simpele vlinder ook wel beter bekend als fine line stijl

Veel vrouwen kiezen voor fine line tattoos omdat deze een stuk rustiger ogen. De vlinder ziet er echt fantastisch mooi uit in de fine line tattoo stijl. Je kan voor een mini vlinder gaan of een grotere voor op je onderarm bijvoorbeeld.

De vlinder tattoo samen met bloemen

Bloemen worden heel vaak samen met een vlinder getatoeëerd. Dit is de perfecte combinatie als je iets anders wilt dan de meeste hebben. Lekker creatief!

Vlinder tattoo ontwerpen

We hebben ook een aantal ontwerpen verzameld. Deze zou je zo aan de artiest kunnen aanleveren en kunnen vragen of bepaalde elementen van de vlinder worden aangepast.

Check deze super realistische 3d ontwerpen

In het 3d kan je ook de vlinder tattoo nemen. Door middel van een speciale schaduw techniek kan de vlinder in het 3d worden geplaatst. De tatoeage zal er levensecht uitzien en iedereen zal denken dat er een vlinder over jouw pols heen loopt.

Last but not least de Keltische vlinder

De Keltische vlinder wordt steeds vaker getatoeëerd. De kelten stonden dichtbij de natuur en hun geloofden er heilig in dat vlinders ook een ziel hadden. Ook zagen zij de vlinder als symbool voor de wedergeboorte. De tattoo wordt dus vaak getatoeëerd wanneer je bijvoorbeeld door een zware periode van je leven bent gekomen.

Betekenis vlinder tattoo

Zoals jullie allemaal weten begint het beestje zijn leven in de vorm van een rups. Uiteindelijk transformeert deze rups tot een beeldschone vlinder. De vlinder tattoo staat voor schoonheid en je kan het ook zien als de overgang van een nog jong meisje die opgroeit tot een mooie volwassen vrouw.

Duik dieper in de wereld van de vlinder.
-> Vlinder betekenis uitleg

Kosten vlinder tattoo

Een kleine vlinder tattoo begint rond de €100. Kies je voor een groter ontwerp op je onderarm, reken dan op zo’n €200. 

Tattoo-shop-gent

Tattoo shop overzicht

We hebben zorgvuldig gezocht naar de top tattooshops, met focus op uitmuntende ontwerpen, prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en veiligheid voor jullie.

-> Tattoo shop overzicht

De vlinder wordt vaak samen gezet met:

Extra informatie over het zetten van een vlinder tatoeage

De vlinder is een van de insecten die je waarschijnlijk graag voorbij ziet komen. Het mooie aan de vlinder is natuurlijk zijn vleugels en hier hebben wij een aantal toffe tattoo’s van verzameld voor jullie! Een leuk feitje. Wisten jullie dat de vlinder een van de meest genomen tatoeages is bij vrouwen.

De eerste stap is een tekening van een vlinder ontwerpen

Een tatoeëerder begint natuurlijk altijd met het design. Heb jij zelf een tekening gemaakt van een vlinder? Dan kan je die natuurlijk altijd zelf aanleveren. Maar een tatoeëerder kan ook heel snel tekeningen maken van vlinders in de mandala stijl. Vaak hebben ze daar handige tools voor!

In welke kleuren worden vlinders getatoeëerd?

Vlinders zijn kleurrijke beestjes en dat zie je ook terug in de tatoeages! Meestal kies je dan voor een realistische stijl deze keer niet alleen in black and grey. Ook wel zwart wit genoemd maar je kan ook kiezen voor felle kleuren zoals blauw of roze.

Zwart

De vlinder wordt vaak in het zwart getatoeëerd Denk bijvoorbeeld aan een kleine tatoeage op je pols. Overigens zit er in de vleugels van de vlinder ook altijd de kleur zwart.

Witte

Vlinders hebben vaak witte elementen in hun vleugels. Wil je een apart design voor je vlinder? Kies dan voor een volledig witte vlinder tatoeage. De buitenkant kan je dan wel zwart doen zodat het goed opvalt.

Blauwe

De gekleurde tattoo vlinder vindt je het meest in de kleur blauw. Veel vlinders hebben blauwe vleugels en als tatoeage valt deze felle kleur ook mooi op. Kier er bijvoorbeeld voor om de vlinder op je arm te tatoeëren.

Welke plek is het populairst voor de vlinder tattoo?

De arm, nek en onderarm zijn zeker plekken die wij aanraden voor een vlinder tattoo. Veel vrouwen laten hem bijvoorbeeld op de arm tatoeëren en mannen in hun nek.

Kies je voor een vlinder op je arm?

Dit is een plek waar veel vrouwen voor kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke vlinder tattoo in de kleuren blauw en zwart. Soms landen vlinders ook op je arm en dat is nou precies het idee dat jij wilt hebben! Met een beetje schaduw kan de tatoeëerder dit voor jou neerzetten.

De man neemt vaak een vlinder in zijn nek

Veel mannen neem een vlinder tattoo in hun nek aan bijvoorbeeld de achterkant. Maar ook aan de voorkant van je nek kan dit heel vet staan! De vleugels zullen heel mooi omslaan om je nek en komt heel mooi tot zijn recht.

De mandala vlinder tattoo

Dit is zeker een van onze favorieten! Mandala zie je steeds vaker voorbij komen en een van de meest getatoeëerde mandala’s is toch wel de vlinder. Het mooie hieraan zijn de vleugels van de vlinder. Met een mandala kan je hier hele mooie patronen in laten verwerken en deze ook weer heel mooi opvullen met bijvoorbeeld de kleuren blauw of roze.

Tip! Neem een simpele vlinder tattoo met een naam

Hier kiezen ook heel veel mannen en vrouwen voor. De vlinder tatoeage met daaromheen of er onder een naam getatoeëerd. De vlinder staat natuurlijk symbool voor iets dat transformeert en dat kan je dus mooi combineren met bijvoorbeeld een geliefde die een moeilijke tijd in zijn/haar leven heeft weten te doorstaan!

Of verwerk de tatoeage in een bloem

Vlinders zitten vaak op bloemen. Dit kan je dus ook als realistische tattoo nemen. Heb je al een bloemen tattoo staan. Laat hier dan een vlinder bovenop tatoeëren.

Een roos kan ook!

Een van de bekendste bloemen tatoeages is natuurlijk de roos. De roos is een mooie tattoo waar je heel creatief mee kan zijn. Dat is overigens ook zo met de vleugels van een vlinder.