25+ Uil tattoo ideeën

Onze artiesten hebben onderzoek gedaan naar de mooiste uil tattoos van 2023 en deze op een rijtje gezet voor jullie. Ook vermelden wij uiteraard de prijs en betekenis van de tattoos. Ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete uil tattoos!

Jij wilt graag een uil tattoo zetten! Uilen zijn hele mooie wezens en komen vaak voor in realistische tattoo sleeves.
Hierover willen wij jullie graag meer vertellen!

Realistische uil

De realistische uil is echt een hele mooie tattoo. Je ziet de uil vaak in een sleeve verwerkt zitten. De ogen van de uil vallen altijd heel mooi op en de veren kan je makkelijk verwerken in tatoeages die tegen de uil aan staan. Ook kan een realistische uit tatoeage echt heel mooi zijn in je nek.

Kleine uil tatoeage

Wil jij liever een kleine tattoo dan past de uil mooi op je pols! Veel vrouwen kiezen voor kleinere tatoeages en een kleine schattige uil. Een uil op je hand kan ook heel vet staan trouwens!

Tattoo uil met klok

Wil je graag een tattoo van een uil en zoek je extra opvulling? Ga dan voor een klok. Je ziet namelijk heel vak dat de uil samen wordt getatoeëerd met een klok. De uil kan bijvoorbeeld vliegen en een klok vasthouden in zijn klauwen.

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

Betekenis uil tattoo’s

De tattoo van een uil heeft een mooie betekenis! De uil staat symbool voor wijsheid zoals vele van jullie al wisten. Ook zeggen de indianen dat de uil kwade geesten verjaagd.

Betekenis tattoo

Wat kost een uil tattoo?

Als eerst moet je rekening houden met de grootte van de tattoo. Wanneer je kiest voor een kleine tattoo uil dan moet je denken aan zo’n €100 tot €150 euro. Maar ga je voor een hele arm gevuld zoals je onderarm. Dan kom je uit op + €350,-.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een uil tattoo?

Een uil wordt vaak verwerkt in een sleeve en bijvoorbeeld gecombineerd met een klok..

Hoeveel kost een uil tattoo?

Dat is ligt natuurlijk aan de grootte. Voor een kleine zit je rond de €100 en voor een grote rond de €300 - €450.

Kleur van de ogen uil

Rood oranje is een mooie kleur om te verwerken in de ogen van de uil..

Top 10 bekendste uil tatoeages

Uil tatoeages zijn populair vanwege hun symboliek van wijsheid en kennis. Hier zijn de top 10 bekendste uil tatoeages:

 1. Realistische uil tattoo: Deze tatoeage toont een gedetailleerde afbeelding van een uil, vaak met veel aandacht voor textuur en kleuren.
 2. Geometrische uil tattoo: Deze tatoeage toont een uil in een gestileerde geometrische stijl, vaak met dikke lijnen en strakke vormen.
 3. Kleurrijke uil tattoo: Dit ontwerp bevat levendige kleuren om de uil te accentueren en kan verschillende stijlen hebben.
 4. Uil met bloemen tattoo: Deze tatoeage combineert een afbeelding van een uil met bloemen, wat symbool staat voor de natuur en de schoonheid ervan.
 5. Cartoon uil tattoo: Dit ontwerp toont een schattige of humoristische uil in een stripboekachtige stijl.
 6. Minimalistische uil tattoo: Dit ontwerp toont een uil met minimale details en strakke lijnen.
 7. Uil met maan tattoo: Deze tatoeage combineert een uil met de maan, wat symbool staat voor wijsheid en spiritualiteit.
 8. Uil met sleutel tattoo: Deze tatoeage toont een uil met een sleutel, wat symbool staat voor kennis en het ontgrendelen van geheimen.
 9. Uil met klok tattoo: Dit ontwerp toont een uil met een klok, wat symbool staat voor wijsheid en tijd.
 10. Realistische uil ogen tattoo: Deze tatoeage toont alleen de ogen van een uil, vaak in een realistische stijl, wat symbool staat voor wijsheid en helderziendheid.

Bij Tattoo Spot hebben we ervaren tattoo-artiesten die gespecialiseerd zijn in het creëren van prachtige uil tatoeages. Neem contact met ons op om uw afspraak te plannen en uw eigen unieke uil tatoeage te krijgen!

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Ja, ik ben er klaar voor!

Extra informatie over het zetten van een uil tatoeage

Uilen bij vrouwen

Ook vrouwen nemen een tattoo van een uil. Je ziet dan vaak dat de uil op een tak staat met daaraan bijvoorbeeld bloemen.