35+ Zwaluw tattoo ideeën

Onze artiesten hebben onderzoek gedaan naar de mooiste zwaluw tattoos van 2023. Ook vermelden wij uiteraard de prijs en betekenis van de tattoos. Ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Overzicht pagina:

Bekijk hier de mooiste zwaluw tattoos

Vliegen wie vindt het nou niet geweldig? Wanneer je kan vliegen voel je je vrij. Hou deze gedachte nog heel even vast! De zwaluw tattoo is een veel voorkomende tatoeage die vooral terug is te vinden op de hand. Meestal is de realistische stijl het populairst maar in dit geval zie je dat er meer old School zwaluwen worden getatoeëerd.

Zwaluw tattoo met tekst

De zwaluw tattoo staat symbool voor trouw en wat nou als je daar een tekst bij tatoeëert. Bijvoorbeeld de namen van je geliefde of van jezelf en van je vrouw? Dan heb je 2 hele mooie zwaluwen getatoeëerd die symbool staan voor trouw aan je geliefde. Ook kan je kiezen om een mooie stuk tekst bij te laten tatoeëren waar je vaak aan denkt of waardoor je aan een bepaald persoon moet denken.

Kleine zwaluw tattoo

Op beide handen een zwaluw getatoeëerd

De Zwaluw tattoo zie je vaak op een hand terugkomen want dit ziet er super tof uit. Wij raden deze plek dus ook zeker aan en het mooiste is dan in de old school tatoeage stijl. Je handen zijn altijd zichtbaar en vrijwel de gehele dag kijk je ook naar je handen. Hoe vet is het dan om een symbool van vrijheid te tatoeëren op je handen?!

Zwaluw in old school tattoo stijl

De zwaluw is het populairst in de old school tattoo stijl. Dankzij de zwarte elementen komt hij er op deze manier heel vet uit! Lekker traditioneel en met scherpe mooie strakke lijnen is dit echt een eye catcher tatoeage en al helemaal als je hem zoals de meeste op je handen tatoeëert. Wil je een old school stijl sleeve dan is dit een must.

Zwaluw tatoeage ontwerpen

Zwaluw tattoos op pols, arm en sleutelbeen

Wat is de betekenis van een zwaluw tattoo?

De zwaluw is het ultieme Beeld voor vrijheid. We vertelde het zojuist al want wie voelt zichzelf nou niet vrij als die kan vliegen door de lucht. Niet alleen vrijheid maar de zwaluw symboliseert ook als teken van trouw zijn aan bijvoorbeeld je partner. Wanneer een mannetje en vrouwtje elkaar leren kennen blijven ze namelijk hun gehele leven trouw aan elkaar.

Duik dieper in de wereld van zwaluw tattoos en ontdek de veelzijdige betekenissen achter deze tatoeage. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de zwaluw tattoo en laat je inspireren!
-> Zwaluw betekenis uitleg

Betekenis tattoo

Wat kost een zwaluw tattoo?

De kosten voor een zwaluw tattoo is helemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt. De grootte van de tattoo heeft invloed op de prijs. Daarnaast kost een realistische zwaluw meer tijd dan een old school zwaluw. Gemiddeld ben je per uur €75 tot €100 euro kwijt bij een tatoeëerder.

Tattoo prijs kosten

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een zwaluw tattoo?

Wanneer je een zwaluw tattoo wil zetten heb je veel keuze. Kies een voor een stijl die bij je past en de plek waar jij je prettig bij vindt.

Wat is de betekenis van een zwaluw tattoo

De betekenis van de zwaluw hadden we natuurlijk al uitgelegd. Het ultieme beeld van vrijheid. Denk maar aan de film The Hunger Games: Mockingjay. Daarin staat de zwaluw ook symbool voor de revolutie. Maar wat betekenen nou de ijsvogel of de duif bijvoorbeeld?

Hoeveel kost een zwaluw tatoeage?

Deze kosten variëren natuurlijk per tattooshops maar wanneer je uitgaat van een €300 tot €600 euro zit je goed.

Top 10 bekendste zwaluw tatoeages

Zwaluw tattoos zijn populaire tatoeages vanwege hun symbolische betekenis en esthetisch aantrekkelijke ontwerp. Hier zijn onze top 10 bekendste zwaluw tattoos:

  1. Realistische zwaluw tattoo: Dit type tatoeage toont de zwaluw zo realistisch mogelijk, inclusief de vleugels, de snavel en de kleuren.
  2. Traditionele zwaluw tattoo: Dit type tatoeage heeft een ouderwetse uitstraling en maakt gebruik van dikke zwarte lijnen en heldere kleuren om de zwaluw te benadrukken.
  3. Zwaluw en anker tattoo: Deze tatoeage toont de zwaluw samen met een anker, die symbool staat voor stabiliteit en vastberadenheid.
  4. Zwaluw en rozen tattoo: Deze tatoeage toont de zwaluw samen met rozen, die symbool staan voor liefde en passie.
  5. Zwaluw en hart tattoo: Dit type tatoeage toont de zwaluw samen met een hart, dat de liefde en genegenheid voor iemand benadrukt.
  6. Zwaluw en pijlen tattoo: Deze tatoeage toont de zwaluw samen met pijlen, die symbool staan voor kracht en moed.
  7. Zwaluw en sterren tattoo: Dit type tatoeage toont de zwaluw samen met sterren, die de schoonheid en vrijheid van de natuur benadrukken.
  8. Zwaluw en vleugels tattoo: Deze tatoeage toont de zwaluw samen met vleugels, die symbool staan voor vrijheid en onafhankelijkheid.
  9. Zwaluw en bloemen tattoo: Dit type tatoeage toont de zwaluw samen met bloemen, die symbool staan voor nieuw leven en groei.
  10. Zwaluw en muzieknoot tattoo: Deze tatoeage toont de zwaluw samen met een muzieknoot, die de passie voor muziek en creativiteit benadrukt.

Bij Tattoo Spot hebben we getalenteerde tattoo-artiesten die u kunnen helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van de perfecte zwaluw tattoo die bij u past. Of u nu kiest voor een traditionele tatoeage of een meer symbolische interpretatie, wij zorgen ervoor dat uw zwaluw tatoeage een echte blikvanger wordt.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Extra informatie over het zetten van een zwaluw tatoeage

De betekenis van de zwaluw weten jullie al

De betekenis van de zwaluw hadden we natuurlijk al uitgelegd. Het ultieme beeld van vrijheid. Denk maar aan de film The Hunger Games: Mockingjay. Daarin staat de zwaluw ook symbool voor de revolutie. Maar wat betekenen nou de ijsvogel of de duif bijvoorbeeld?

Betekenis ijsvogel

De ijsvogel tattoo staat uiteraard ook bekend om vrijheid. Maar ook op al het mooie van moeder natuur. De mooie kleuren blauw en groen die terug komen in de ijsvogel staan voor de hemel en voor al begroeiing van bossen. De kleur bruin die je een klein beetje terug ziet staat voor een vruchtbare aarde. Een vrij uitgebreide betekenis voor zo’n klein en mooi beestje.

Betekenis duif

De betekenis van de duiven tatoeage hebben wij ook voor jullie opgezocht! Een duif staat symbool voor de samenleving en al het goede daarvan. We moeten positief blijven en geloven in de liefde. De verbinding tussen jou en je partner is natuurlijk het mooiste dat er is. Duiven worden namelijk niet zomaar gebruikt bij bruiloften!

Betekenis kraai

De betekenis van de kraaien tattoo is heel anders dan die van zijn voorgangers. Wanneer je aan een kraai denkt dan denk je aan de dood en zilver. De kraai eet ook veel dode dieren en wat daarvan overblijft. Een ding is zeker de kraai zal je nooit alleen laten! maar dan ook echt nooit!

Betekenis zwaluw met veer

De veren van de zwaluw hebben ook een mooie betekenis. Ze staan namelijk bekend voor hun magie en de kleur zwart van de veer staat weer bekend om zijn wijsheid en de bescherming die je ontvangt van je beschermers.

De kleur van de zwaluw is vrijwel altijd zwart

De zwaluw tattoo staat natuurlijk bekend om de kleur zwart. De zwarte vleugels die magie en bescherming uitstralen. De zwarte lijnen die een tatoeëerder heel strak kan zetten. Een zwaluw design kan heel vet worden getatoeëerd en ook in verschillende stijlen!

Kies aan de hand van een tekening welke tattoo stijl bij jou past

Weet je nog niet of je bijvoorbeeld een realistische kraai wilt of een old school zwaluw op je hand? De tatoeerder kan aan de hand van een tekening goed laten zien hoe de tattoo eruit komt te zien op bijvoorbeeld je hand met een afdruk.

Bloemen kunnen jouw tattoo afmaken

De zwaluw tattoo zien we vaak samen met bloemen. Vaak zie je de bloemen om de zwaluw heen. Dit kan je in de old school stijl heel vet laten tatoeëren!

Plekken waarop de zwaluw vaak getatoeëerd worden

De zwaluw kan je op veel verschillende plekken tatoeëren. Een plek die vaak ziet zijn 2 zwaluwen op beide handen. Wil jij nou geen tatoeage op je hand? Kies dan bijvoorbeeld voor je pols of nek.

Kies voor de zwaluw op de pols

De zwaluw blijft een mooie tattoo en zie je steeds vaker voorbij komen op de pols. Vrijwel iedereen zet hem hier dan ook in black and grey en realistische stijl

Op de arm

De zwaluw is een vogel die natuurlijk vliegt en dit kan hij over jouw gehele arm doen! Vaak zie je dus een Zwaluw tattoo op de pols maar bijvoorbeeld op de bovenarm kan ook.

Of toch in de nek

De zwaluw tattoo zie je vaak terug komen in de nek. Net zoals op de hand is dit een plek die goed opvalt. Meestal wordt de zwaluw onder je oor of aan de zijkant van je nek getatoeëerd.