Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete bovenarm tattoos!

Jij wilt graag een tattoo zetten op je bovenarm! Het bovenarm is een hele populaire plek wanneer je wilt beginnen aan je sleeve. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen! De mogelijkheden van een bovenarm tattoo zijn namelijk oneindig.

Binnenkant van je bovenarm

De binnenkant van je bovenarm is een mooie plek voor een tattoo, maar zoals eerder aangegeven ook een pijnlijke plek. De huid is dun en er lopen zenuwen waardoor het gevoelig is. Voor een tof resultaat moet je even doorbijten dus. Vaak worden er tatoeages met tekst, zoals een naam, gezet. Wanneer je een sleeve zet kun je op de binnenkant van je arm ook kiezen voor een indrukwekkend design.

Tattoo bovenarm binnenkant

Ook voor de achterkant

Het is een nieuwe trend om een tattoo op de achterkant van je bovenarm te tatoeëren. Vaak zijn dit kleine en simpele designs zoals een anker, vliegtuig of een golf. Hieronder een aantal toffe ideeën.

Tattoo bovenarm achterkant zon

Tribal tattoo’s passen perfect

Een al-time classic is een tribal tattoo. Tatoeages stijlen van de Maori, Iroquois, en Dajaks lenen zich goed voor de bovenarm.

Wij bedanken Instagram voor deze geweldige tattoo ontwerpen

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

Hoeveel pijn doet een tattoo op je bovenarm?

Bovenarm staat hoog op de lijst met plekken die het minst pijn doen voor een tatoeage. Hierdoor is het ook een goede plek om je eerste tattoo te laten zetten. Let wel op: de binnenkant van je bovenarm is een stuk gevoeliger.  

Betekenis tattoo

Wat kost een bovenarm tattoo?

Als eerst moet je rekening houden met de grootte van de tattoo. Wanneer je kiest voor een kleine skull tattoo voor op je arm dan moet je denken aan zo’n €50 tot €75 euro. Maar ga je voor een skull die bijvoorbeeld heel je bovenarm opvult en wordt getatoeëerd in de realistische stijl? Dan kost het rond de €300 – €450 euro.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een bovenarm tattoo?

Denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van je arm of juist de buitenkant. Vaak zien we ook dat de schouder wordt meegenomen voor grotere stukken.

Hoeveel kost een bovenarm tattoo?

Dat is ligt natuurlijk aan de grootte. Voor een kleine zit je rond de €100 en voor een grote rond de €300 - €450.

Hoe begin je aan een bovenarm tattoo?

Afhankelijk of je een sleeve wilt. Maar anders bovenaan!

10 voordelen van een tattoo op je bovenarm

Hier zijn 10 mogelijke voordelen van het nemen van een tattoo op je bovenarm:

 1. Gemakkelijk te verbergen: Als je een baan hebt waarin zichtbare tatoeages niet zijn toegestaan, kun je een bovenarm tattoo gemakkelijk bedekken met lange mouwen of een jasje.
 2. Groot oppervlak: De bovenarm is een relatief groot oppervlak dat kan worden gebruikt voor het maken van een gedetailleerde of complexe tattoo.
 3. Symboliek: De bovenarm is een veelgebruikte plek voor tatoeages met symbolische betekenissen, zoals familie-erfstukken, herinneringen aan reizen of religieuze symbolen.
 4. Toegankelijk: De bovenarm is een toegankelijke plek voor tatoeëerders, wat betekent dat het meestal een comfortabele plek is om een tattoo te laten zetten.
 5. Man of vrouw: Bovenarm tatoeages zijn populair bij zowel mannen als vrouwen en kunnen op verschillende manieren worden gestyled om bij elke persoonlijkheid te passen.
 6. Complementeert de vorm van de arm: Een bovenarm tattoo kan de vorm van de arm benadrukken en deze er sterker en meer gestroomlijnd laten uitzien.
 7. Creativiteit: Vanwege de grootte van de bovenarm, is er veel ruimte om te experimenteren met verschillende ontwerpen en stijlen.
 8. Makkelijk te verzorgen: In vergelijking met tatoeages op andere delen van het lichaam, is de bovenarm een relatief gemakkelijke plek om te verzorgen omdat deze niet vaak in contact komt met kleding of andere oppervlakken.
 9. Minder pijnlijk: De bovenarm is een relatief vlezige plek, wat betekent dat tatoeëren hier minder pijnlijk kan zijn dan op andere delen van het lichaam.
 10. Herinnering: Een bovenarm tattoo kan een blijvende herinnering zijn aan een belangrijk persoon, gebeurtenis of ervaring in je leven.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Ja, ik ben er klaar voor!

Extra informatie over het zetten van een bovenarm tatoeage

De bovenarm is een perfecte plek om een tattoo laten zetten. Het is een mooie plek om verschillende stijlen te tatoeëren. Of je nu een kleine of grote tatoeage wil je bovenarm leent zich hier perfect voor. Daarnaast kun je een tattoo op je bovenarm goed verbergen. Ideaal dus als je voor werk net gekleed moet zijn of niet wil dat iedereen je tatoeage ziet.  

Bovenarm tattoo inspiratie

Wanneer je zeker bent van een tattoo op je bovenarm kun inspiratie op gaan doen. Online kun je een zee aan ideeën vinden. Er zijn verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Ook ga je een keuze maken in de grote van de tattoo. Het kan een hele uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Je wil natuurlijk niet over 20 jaar spijt hebben van je keuze. Om je hierbij te helpen hebben wij de populairste tattoo designs verzameld.  

Voorbeelden voor mannen

Tegenwoordig zijn tatoeages niet alleen meer voor stoere zeelieden en militairen, maar is het heel normaal om een tattoo te krijgen. Je kunt je persoonlijkheid terug laten kom in de tattoo. Sommige ontwerpen komen mooier uit wanneer het kleiner is gezet. Het is goed om dit ook te bespreken met je tattoo artiest. Tatoeages ontwerpen die we veel bij mannen op de bovenarm terugzien zijn dieren, tribale, schedels en religie.

Voorbeelden voor vrouwen

Ook voor vrouwen is het tegenwoordig heel normaal om een tatoeage te hebben. De bovenarm is ideaal als je een subtiele tatoeage wil hebben die niet al te veel opvalt. Ontwerpen die we vaak zien bij vrouwen zijn bloemen, mandala’s, tekst en vogels.