Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete bovenbeen tatoeages!

Jij wilt graag je bovenbeen laten tatoeëren! Wil je beginnen aan je tattoo sleeve been? Dan is dit een hele populaire plek om daarmee te beginnen. Hierover willen wij jullie graag meer vertellen! De mogelijkheden van een tattoo op je bovenbeen zijn namelijk oneindig.

Waar kiezen mannen voor?

Kies je ervoor om een been tattoo sleeve te beginnen? Dan raden we je aan om een echt eye catcher op je bovenbeen te zetten. Een heel groot en vet tattoo kunstwerk. Denk bijvoorbeeld aan een personage uit een film zoals scarface of kies een meer fictief persoon zoals Meduza. Deze stukken komen heel mooi tot zijn recht als tatoeage op je bovenbeen. Wil je geen sleeve zetten en kies je voor iets subtielers? Denk dan een aantal zinnen tekst die horizontaal over je bovenbeen lopen. Deze tatoeage zal op een rustige manier heel vet naar voor komen als je bijvoorbeeld een zwembroek draagt.

tattoo-bovenbeen-man-leeuw

Been tattoo voor vrouwen (dames)

Wil je een tatoeage die echt voor jezelf is en die andere niet zo snel zien? Dat je bijvoorbeeld gewoon nog een broek of een rokje aan kan doen zonder dat iemand jouw tattoo op je bovenbeen ziet? Steeds meer vrouwen nemen een tattoo op hun been en dan voornamelijk aan de zijkant. De heup is een mooi groot oppervlakte waar je hele sierlijke of abstracte tatoeages op kunt laten tatoeëren. Dit is vaak ook het grootste oppervlakte voor de dames om iets op te laten tatoeëren.

tatttoo vrouw bovenbeen

Rozen en een tekst

Maar wat laat je dan als dame tatoeëren op je bovenbeen? Je wilt geen sleeve maar je wilt wel weer gebruik maken van het grootte oppervlak. Je kan natuurlijk een klein gedeelte van de sleeve nemen en dit mooi afronden. Dan moet je denken aan een mooie tekst op je heup en dit opgevuld met mooie bloemen of rozen. Wij vinden een tekst gecombineerd met rozen sowieso altijd al een hele mooie combinatie en zeker een aanrader. Veel tattooshops zetten dit wekelijks dus kunnen deze tatoeages heel strak zetten met misschien wel een creatieve twist eraan.

tattoo-bovenbeen-vrouw

Wij bedanken de Instagram voor deze geweldige tattoo ontwerpen

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

De bovenbeen/heup is een van de favoriete plekken voor vrouwen voor een tattoo

De meeste vrouwen kiezen voor een bloemstuk zoals rozen voor op hun heup. Vaak wordt het bovenbeen gebruikt voor een eerste tatoeage wanneer je aan een sleeve wilt beginnen. De eerste is natuurlijk altijd spannend. Bijvoorbeeld hoe reageren andere erop en is het niet positief wat doe ik dan? Hoe dunner en strakker de letters zijn getatoeëerd hoe beter. Wij zullen jullie hier alles over vertellen en doorverwijzen naar de juiste tatoeëerders en tattoo shops.

Betekenis tattoo

Wat kost een tattoo op je bovenbeen?

De kosten van een pols tattoo bedragen meestal tussen de €350 euro. Het ligt natuurlijk aan de grootte van de tattoo.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een bovenbeen tattoo?

Op het bovenbeen heb je heel veel ruimte en kan je dus grote gezichten tatoeëren van krijgers of goden. Maar ook kan je voor bloemstukken gaan voor op je heup!

Welke tattoo zetten vrouwen op hun bovenbeen?

Vaak kiezen ze voor bloemstukken zoals rozen voor op je heup/bovenbeen.

Hoeveel kost een tatoeage op je boven?

Meestal rond de €350,- euro

10 Voordelen van het nemen van een bovenbeen tattoo

Hier zijn 10 mogelijke voordelen van het nemen van een tattoo op je bovenbeen:

 1. Groot oppervlak: Het bovenbeen biedt een groot oppervlak voor een tattoo, wat betekent dat je veel ruimte hebt om een gedetailleerd en complex ontwerp te maken.
 2. Toegankelijk: Het bovenbeen is gemakkelijk toegankelijk voor een tatoeëerder, waardoor het gemakkelijk en comfortabel is om een tattoo te krijgen.
 3. Gemakkelijk te verbergen: Als je een baan hebt waarin zichtbare tatoeages niet zijn toegestaan, kun je een bovenbeen tattoo gemakkelijk bedekken met lange broeken of rokken.
 4. Minder pijnlijk: Het bovenbeen is over het algemeen minder pijnlijk dan andere delen van het lichaam, zoals de ribben of de voeten.
 5. Symboliek: Het bovenbeen is een populaire plek voor symbolische tatoeages, zoals familie-erfstukken, spirituele of religieuze symbolen, of tatoeages die staan voor overwonnen obstakels.
 6. Creativiteit: Er is veel ruimte voor creativiteit bij het ontwerpen van een tattoo voor het bovenbeen. De vorm van het been kan worden geaccentueerd met een ontwerp dat past bij jouw persoonlijkheid en smaak.
 7. Aandacht trekken: Tatoeages op het bovenbeen kunnen de aandacht trekken en zijn een geweldige manier om jouw unieke persoonlijkheid en stijl te uiten.
 8. Complementeert de vorm van het been: Een tattoo op het bovenbeen kan de vorm van het been benadrukken en deze er sterker en gestroomlijnder uit laten zien.
 9. Vrouwelijke locatie: Het bovenbeen is een populaire locatie voor vrouwelijke tatoeages, en veel vrouwen kiezen ervoor om deze plek te gebruiken voor tatoeages die hun vrouwelijkheid benadrukken.
 10. Persoonlijke herinnering: Een tattoo op het bovenbeen kan een blijvende herinnering zijn aan een belangrijke persoon, gebeurtenis of ervaring in jouw leven, en kan helpen om deze herinnering voor altijd te koesteren.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Ja, ik ben er klaar voor!

Extra informatie over het zetten van een bovenbeen tatoeage

Wanneer je denkt aan een grote tatoeage voor op het been dan kom je al snel terecht op het bovenbeen. Deze plek is de laatste jaren steeds populairder geworden. Op het bovenbeen werd op het begin voornamelijk veel teksten geplaatst. Al heel snel kwamen we erachter dat dit ook een uitstekende plek is voor je tattoo sleeve. Denk bijvoorbeeld aan een grote krijger getatoeëerd op je bovenbeen of zeus. Wanneer je hiermee begint kan je een hele vette realistische tattoo sleeve laten ontwerpen.