Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Bekijk hier onze selectie rug tattoos!

Ben je op zoek naar inspiratie voor een tattoo op je rug? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben verschillende voorbeelden voor je verzameld. Je rug kun je altijd goed afdekken mocht je tatoeage niet willen laten zien.

Mandala tattoo rug

Een mandala is een geometrisch patroon. Deze stijl zie je steeds meer terugkomen bij tatoeages en voornamelijk bij vrouwen. De dunne elegante lijnen komen dan ook perfect tot zijn rug op de rug van een vrouw. Denk bijvoorbeeld aan een mandala van een lotus bloem of iets anders geometrisch dat op de lotus bloem aansluit. Niet alleen op de rug maar ook in je nek kan dit er heel vet uit zien en kan je deze tatoeage ook nog eens makkelijk verbergen.

Tattoo rug mandala

Lotus tattoo rug

Dat de lotus bloem vaak wordt getatoeëerd is natuurlijk al duidelijk voor jullie. Maar wat betekend de lotus bloem nou precies? Een lotus bloem staat symbool voor heel veel goeds en moois. Het is een boeddhistisch symbool die in verschillende vormen kan worden getatoeëerd. Vaak zie je dit terugkomen op de rug. Denk bijvoorbeeld aan de kleine puntjes die boven de bloem staan. Dit zijn namelijk niet zomaar puntjes maar deze punten staan voor verlichting.

tattoo rug vrouw lotus

Vleugel tattoo rug

Vleugels worden bij zowel mannen als vrouwen getatoeëerd en je kan zien als een soort religieuze tatoeage. Wat wij ook heel vet vinden is om de vleugels bijvoorbeeld door te laten lopen over je schouders en bovenarmen. De vleugel tattoo wordt vrijwel altijd getatoeëerd in de realistische stijl en komt zo ook zeker het mooiste tot zijn recht.

tattoo rug vleugels vrouw

Wij bedanken Instagram voor deze geweldige tattoo ontwerpen

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Ontvang onze top 5 tattoo tips!

Voorbeelden voor vrouwen

Vleugels worden bij zowel mannen als vrouwen getatoeëerd en je kan zien als een soort religieuze tatoeage. Wat wij ook heel vet vinden is om de vleugels bijvoorbeeld door te laten lopen over je schouders en bovenarmen. De vleugel tattoo wordt vrijwel altijd getatoeëerd in de realistische stijl en komt zo ook zeker het mooiste tot zijn recht.

tattoo rug vrouw

hoeveel kost een rug tattoo?

Gemiddeld kost een arm tattoo tussen de €300 en €1500 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk het design en de grote van de tattoo. Kies je een ingewikkeld design dan duurt het langer wat je uiteindelijk ook meer gaat kosten.

Tattoo prijs kosten
Makkelijke website om te kijken welke tattoo bij mij paste en daarna meteen een afspraak gemaakt met een tattoo shop hier in de buurt!
Marin de Rooij
Marin de Rooij
18:40 01 Oct 21
Bij Tattoo Spot een super handige tattoo zalf verpakking gekocht om mee te nemen! Echt een aanrader.
Nath Sam
Nath Sam
07:59 17 Sep 21
Erg te spreken over Tattoo Spot! Was opzoek naar een tattoo van een topsporter en heb op dit platform verschillende alternatieven kunnnen vinden. Op basis daarvan is mijn keuze gevallen op een tattoo van Memphis Depay en ben er super blij mee!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
17:09 01 May 21
Ik kwam op de website van Tattoo Spot terecht en voor mij was het de perfecte inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoos. Je ziet heel makkelijk alle voorbeelden en hebt meteen meer duidelijkheid over alle mogelijkheden voor je tatoeage.read more
Rob de Kruijf
Rob de Kruijf
10:17 01 May 21
Ik was al een lange tijd op zoek naar een tattoo ontwerp, bij tattoo spot heb ik dit snel kunnen vinden!
Nina Swaans
Nina Swaans
09:11 01 May 21
Sinds 2018 gebruik ik Tattoo Spot als inspiratiebron voor al mijn toekomstige tattoo's. Super handig want je krijgt meteen te zien de kosten, betekenis en een hoop voorbeelden.read more
Kay van den Bogaert
Kay van den Bogaert
19:00 28 Apr 21
Veel en zeker ook de juiste kennis over tattoo ontwerpen en de mogelijkheden! Ook echt het eerste tattoo platform dat met de tijd mee gaat!
Rodi de Haas
Rodi de Haas
17:27 22 Apr 21
Ik heb een lange tijd getwijfeld over het ontwerp voor mijn tattoo. Bij Tattoo Spot heb ik de inspiratie gevonden die ik nodig had. Wil je een tattoo dan is dit de plek om te beginnen!read more
Jasper Wetzer
Jasper Wetzer
18:25 22 Apr 21
Handige informatie voor het nemen van een tattoo!
jacqueline holleman
jacqueline holleman
07:28 30 Apr 21

Veelgestelde vragen

hoeveel kost een rug tattoo?

Gemiddeld kost een arm tattoo tussen de 300 en 1500 euro. Afhankelijk van het design en de grote van de tattoo.

Hoe lang duurt het zetten van je gehele rug?

Afhankelijk van het design en de grote de tattoo duurt het gemiddeld 10 á 15 uur.

Doet het zetten van een rug tattoo pijn?

Iedereen ervaart de pijn bij het tatoeëren op een andere manier. Je rug is een vrij gemakkelijke en ontspannen plek om te laten tatoeëren

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Ja, ik ben er klaar voor!

10 Voordelen voor een tattoo op je rug

 1. Groot canvas: Je rug biedt een groot oppervlak voor een tattoo, waardoor het ideaal is voor complexe of gedetailleerde ontwerpen.
 2. Gemakkelijk te verbergen: Als je een tatoeage op je rug krijgt, kun je deze gemakkelijk bedekken met kleding als je dat wilt, bijvoorbeeld als je naar je werk gaat of een formele gelegenheid hebt.
 3. Symbolische betekenis: Een tatoeage op je rug kan een symbolische betekenis hebben, zoals het weergeven van je spirituele overtuigingen, familiebanden of persoonlijke overwinningen.
 4. Minder gevoelig: In vergelijking met andere delen van het lichaam, kan een tattoo op de rug minder pijnlijk zijn omdat er minder zenuwuiteinden zijn.
 5. Gelijkmatige genezing: Omdat je rug relatief vlak is, kan een tatoeage op dit gebied gemakkelijker en gelijkmatiger genezen dan op andere delen van het lichaam.
 6. Uniekheid: Een tatoeage op je rug kan je helpen jezelf te onderscheiden van anderen, vooral als je kiest voor een uniek ontwerp.
 7. Artistieke expressie: Een tatoeage op je rug kan een manier zijn om je artistieke expressie te uiten en je persoonlijkheid te laten zien.
 8. Zelfvertrouwen: Sommige mensen voelen zich zelfverzekerder na het krijgen van een tatoeage op hun rug, vooral als het ontwerp iets persoonlijks of betekenisvols voor hen is.
 9. Leeftijdloos: Een tatoeage op je rug kan mooi blijven, zelfs als je ouder wordt, omdat dit gebied van je lichaam minder blootgesteld wordt aan de zon en de elementen.
 10. Culturele betekenis: In sommige culturen hebben tatoeages op de rug een speciale betekenis, zoals het aangeven van status of een mijlpaal in het leven van een persoon.

Extra informatie over het zetten van een rug tatoeage

Aan de een tattoo op je rug begin je niet zomaar. Je rug is namelijk een groot project en hier moet je goed over nadenken. Dat is dan ook juist weer het mooie eraan. Op je rug heb je zoveel plek je kan hier echt een dik kunstwerk op laten tatoeëren. Ons advies is om de tijd te nemen voor het gehele project en niet om overhaast iets op je rug te gaan tatoeëren. Aangezien bijna niemand jouw tatoeage op je rug ook zal zien maakt het helemaal niets uit als je rond loopt met een tattoo die nog niet helemaal klaar is.

Welke tattoo’s zet je als man of vrouw op je rug?

Hierin zijn de verschillen vrij groot. Bij mannen zie je snel dat de gehele rug wordt vol getatoeëerd. Terwijl vrouwen vaak kiezen voor subtielere tatoeages. Wij kunnen jullie wel alvast vertellen dat het tatoeëren van de rug in vergelijking met andere plekken nog best chill is. Je kan gewoon op je buik liggen en vooruit kijken terwijl de tatoeerder zijn gang gaat!

Voorbeelden voor mannen

Zoals jullie al weten gaan de meeste mannen voor grote projecten. Denk bijvoorbeeld aan oranje voorhoede voetballer Memphis Depay. Depay heeft een grootte leeuw getatoeëerd op zijn rug in de realistische tattoo stijl. Ook zie je vaak de style Maori terug komen. Maori is weer een ander verhaal qua het opvullen van je rug. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen je bovenrug te doen of je schouderbladen. Andre Hazes heeft ook een Tattoo op zijn rug in de Maori stijl en hij heeft ervoor gekozen om de tatoeage weer niet aan te laten sluiten op de tatoeages van zijn armen. Lekker creatief en ziet er heel vet uit vinden wij!