35+ Rug tattoo ideeën

Duik in de wereld van rug tattoos en vind het ontwerp dat perfect bij jou past. Laat je inspireren door alle creativiteit en persoonlijke mooi ontwerpen!

Overzicht:

Rug tattoo ontwerpen

Realistische rug tattoo kunstwerken voor de man

Bij mannen zie je heel vaak dat grote projecten aangaan en sommige tattoo artiesten maken er echt een kunstwerk van.

Mandala tattoo rug

De dunne elegante lijnen komen dan ook perfect tot zijn rug op de rug van een vrouw. Denk bijvoorbeeld aan een mandala van een lotus bloem of iets anders geometrisch dat op de lotus bloem aansluit. Niet alleen op de rug maar ook in je nek kan dit er heel vet uit zien en kan je deze tatoeage ook nog eens makkelijk verbergen.

Lotus tattoo rug

Een lotus bloem staat symbool voor heel veel goeds en moois. Het is een boeddhistisch symbool die in verschillende vormen kan worden getatoeëerd. Vaak zie je dit terugkomen op de rug. Denk bijvoorbeeld aan de kleine puntjes die boven de bloem staan. Dit zijn namelijk niet zomaar puntjes maar deze punten staan voor verlichting.

Lettering op de rug bij vrouwen

Veel vrouwen kiezen voor een elegante tekst zoals iets in het Latijns over hun rug heen.

Vleugel tattoo rug

Vleugels worden bij zowel mannen als vrouwen getatoeëerd en je kan zien als een soort religieuze tatoeage. Wat wij ook heel vet vinden is om de vleugels bijvoorbeeld door te laten lopen over je schouders en bovenarmen. De vleugel tattoo wordt vrijwel altijd getatoeëerd in de realistische stijl en komt zo ook zeker het mooiste tot zijn recht.

Kosten rug tattoo

Een tattoo op de rug begint rond de €250 euro. Kies je voor een groot ontwerp dan ga je snel naar €1500.

Tattoo-shop-gent

Tattoo shop overzicht

We hebben zorgvuldig gezocht naar de top tattooshops, met focus op uitmuntende ontwerpen, prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en veiligheid voor jullie.

-> Tattoo shop overzicht

Op de rug zie je vaak de volgende ontwerpen:

Voorbeelden voor vrouwen

Vleugels worden bij zowel mannen als vrouwen getatoeëerd en je kan zien als een soort religieuze tatoeage. Wat wij ook heel vet vinden is om de vleugels bijvoorbeeld door te laten lopen over je schouders en bovenarmen. De vleugel tattoo wordt vrijwel altijd getatoeëerd in de realistische stijl en komt zo ook zeker het mooiste tot zijn recht.

tattoo rug vrouw

Extra informatie over het zetten van een rug tatoeage

Aan de een tattoo op je rug begin je niet zomaar. Je rug is namelijk een groot project en hier moet je goed over nadenken. Dat is dan ook juist weer het mooie eraan. Op je rug heb je zoveel plek je kan hier echt een dik kunstwerk op laten tatoeëren. Ons advies is om de tijd te nemen voor het gehele project en niet om overhaast iets op je rug te gaan tatoeëren. Aangezien bijna niemand jouw tatoeage op je rug ook zal zien maakt het helemaal niets uit als je rond loopt met een tattoo die nog niet helemaal klaar is.

Welke tattoo’s zet je als man of vrouw op je rug?

Hierin zijn de verschillen vrij groot. Bij mannen zie je snel dat de gehele rug wordt vol getatoeëerd. Terwijl vrouwen vaak kiezen voor subtielere tatoeages. Wij kunnen jullie wel alvast vertellen dat het tatoeëren van de rug in vergelijking met andere plekken nog best chill is. Je kan gewoon op je buik liggen en vooruit kijken terwijl de tatoeerder zijn gang gaat!

Voorbeelden voor mannen

Zoals jullie al weten gaan de meeste mannen voor grote projecten. Denk bijvoorbeeld aan oranje voorhoede voetballer Memphis Depay. Depay heeft een grootte leeuw getatoeëerd op zijn rug in de realistische tattoo stijl. Ook zie je vaak de style Maori terug komen. Maori is weer een ander verhaal qua het opvullen van je rug. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen je bovenrug te doen of je schouderbladen. Andre Hazes heeft ook een Tattoo op zijn rug in de Maori stijl en hij heeft ervoor gekozen om de tatoeage weer niet aan te laten sluiten op de tatoeages van zijn armen. Lekker creatief en ziet er heel vet uit vinden wij!