Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete dotwork tattoos!

Jij wilt graag een dotwork tattoo zetten! Dotwork is een hele populaire tattoo stijl en veel vrouwen nemen hier een sleeve van.
Hierover willen wij jullie graag meer vertellen!

Dotwork tattoo sleeve

Een dotwork sleeve ziet er anders uit dan een andere tattoo sleeve vaak wat lichter van kleur en daardoor iets minder opvallend. Maar als je goed kijkt naar het dorwork ziet het er echt heel vet uit.

Dotwork-tattoo-sleeve

Dotwork voor vrouwen

Vrouwen kiezen vaak voor dotwork bij een ganesha tatoeage bijvoorbeeld. Maar je ziet het ook terugkomen in mandala’s en bij bloemen! Natuurlijk is een combinatie van deze 3 ook mogelijk en veel vrouwen kiezen hier ook voor!

Dotwork-bloemen

Dotwork & mandala’s

Zoals we al vertelde is de mandala een razend populair dotwork stuk. Met een mandala kan je alle kanten opgaan en overal aan laten verbinden en de dotwork tattoo stijl laat dit allemaal netjes overlopen een eruit zien als een fantastische tatoeage.

Chicano-tattoo-sleeve

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

Dotwork kan altijd

Dotwork is gewoon een hele mooie tattoo stijl die zeker opvalt. Ben je meer van de old school tattoo’s dan realisme? Dat maakt niet uit want dotwork elementen kan je altijd terug laten komen. Bij heel veel mandala’s en vlinders zie je bijvoorbeeld ook dotwork terugkomen!

Betekenis tattoo

Wat kost een dotwork tattoo?

Dotwork tattoo’s zijn niet perse duurder dan bijvoorbeeld een andere stijl! Voor een tattoo op je onderarm zal je rond de 300-500 euro kwijt zijn en een gehele sleeve al snel 1500-2000 euro.

Tattoo prijs kosten
[google-reviews-rating place_id=ChIJtVRxnhjuxkcRwdK56_bXdas]

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een onderarm dotwork tattoo?

Bloemen staan heel mooi op je onderarm in de dotwork stijl.

Hoeveel kost een dotwork tattoo?

Dat is ligt natuurlijk aan de grootte. Voor een kleine zit je rond de €100 en voor een grote rond de €300 - €450.

Hoe begin je aan een bovenarm tattoo?

Afhankelijk of je een sleeve wilt. Maar anders bovenaan!

Top 10 bekendste dot work tatoeages

Ben je op zoek naar een tatoeage die anders is dan de traditionele lijn- en schaduwtattoo’s? Dan is een dotwork-tatoeage misschien wel iets voor jou. Dotwork is een stijl van tatoeëren waarbij de tatoeage volledig is opgebouwd uit stippen. Het kan worden gebruikt om verschillende soorten afbeeldingen te maken, van geometrische patronen tot portretten. Hier zijn de 10 bekendste dotwork-tatoeages.

 1. Mandala: Een mandala is een cirkelvormig patroon dat vaak wordt gebruikt in spirituele en religieuze praktijken. Het kan worden gemaakt in verschillende maten en stijlen en is populair als dotwork-tatoeage.
 2. Geometrische patronen: Geometrische patronen, zoals driehoeken, cirkels en vierkanten, worden vaak gebruikt in dotwork-tatoeages vanwege de manier waarop de stippen kunnen worden geplaatst om een patroon te creëren.
 3. Dieren: Dieren, zoals olifanten, leeuwen en herten, kunnen ook worden afgebeeld met dotwork-tatoeages. Het gebruik van stippen kan helpen om de textuur van hun vacht of veren na te bootsen.
 4. Portretten: Ja, zelfs portretten kunnen met dotwork-tatoeages worden gemaakt. De stippen worden gebruikt om de schaduwen en lijnen van het gezicht te creëren en kunnen resulteren in een uniek en gedetailleerd portret.
 5. Bloemen: Dotwork-tatoeages van bloemen zijn populair vanwege de manier waarop de stippen de bloemblaadjes kunnen nabootsen. Rozen, lotussen en zonnebloemen zijn populaire keuzes.
 6. Symbolen: Symbolen, zoals het oneindigheidsteken of het Om-teken, kunnen ook met dotwork-tatoeages worden gemaakt. De stippen kunnen helpen om de details van het symbool te benadrukken.
 7. Woorden: Woorden en zinnen kunnen ook met dotwork-tatoeages worden gemaakt. De stippen worden gebruikt om de letters te vormen en kunnen leiden tot een unieke en artistieke interpretatie van het woord.
 8. Steden: Dotwork-tatoeages van steden zijn populair vanwege de manier waarop de stippen kunnen worden gebruikt om de gebouwen en straten van de stad na te bootsen.
 9. Reizen: Reisgerelateerde tatoeages, zoals kompassen en wereldkaarten, kunnen ook met dotwork worden gemaakt. De stippen kunnen helpen om de details van het ontwerp te benadrukken.
 10. Fantasy: Tot slot kunnen dotwork-tatoeages ook worden gebruikt om fantasie-afbeeldingen te maken, zoals draken en elfen. De stippen kunnen helpen om de details van deze afbeeldingen te benadrukken en resulteren in een unieke en opvallende tatoeage.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Extra informatie over het zetten van een dotwork tatoeage