Tattoo-ontwerp-design

Ontwerp

Ontdek welk design en op welke plek de tatoeage het beste bij jou past!

Tatoo-betekenis

Betekenis

Alle informatie over de betekenis van  jouw volgende tatoeage

Tattoo-prijs

Kosten

Een indicatie van de kosten van jouw nieuwe tatoeage

Zie hier onze favoriete Maori tattoos!

Jij wilt graag een Maori tattoo zetten! De sleeve is heel populair voor Maori tattoos.
Hierover willen wij jullie graag meer vertellen!

Maori tattoo sleeve

In de maori tattoo sleeve kan je heel veel vette symbolen laten verwerken. De Maori gebruikte de symbolen om een verhaal te vertellen en dat kan jij ook doen met je sleeve. Wat ook belangrijk is de keuze voor de rest van je sleeve. Wil je een hele dichte maori sleeve dat alle ellementen heel dicht op elkaar staan en welke vlakken wil je volledig zwart gekleurd hebben?

Maori-symbolen-onderarm-tattoo

Koru tattoo

De koru tattoo is een van de bekendste maori symbolen. Je kan je maori sleeve beginnen met het koru symbool. Koru is een spiraal en betekent namelijk een nieuw begin in harmonie en groei.

Koru-tattoo

Begin op je onderarm

De meeste mensen beginnen hun maori tattoo’s op hun onderarm want ja deze is toch het meeste zichtbaar en mocht je een sleeve willen dan kan je hem altijd doortrekken. Je kan de maori tatoeages op je onderarm ook mooi afsluiten met een zwarte band.

Maori-tattoo-symbool-betekenis

Het grootste tattoo platform van Nederland

Tattoo Spot is hier voor iedereen die meer informatie nodig heeft over een tatoeage. Wij geven jou de tofste voorbeelden, de betekenis en een kosten indicatie van jouw toekomstige tattoo!

 • Onafhankelijk platform uitsluitend voor het beste advies

 • Wij adviseren op Tattoo Spot enkel gelicenseerde tattooshops

tattoo-spot-logo-Highres

Betekenis Maori tattoo’s

In maori tatoeages zitten heel veel symbolen verwerkt en deze symbolen hebben allemaal een betekenis. Zoals we al hadden verteld staat het Koru symbool voor groei en harmonie. Deze spiraal zie je vaak op de schouder staan. De Maori vroeger vertelden dankzij deze symbolen hun verhaal.

Betekenis tattoo

Wat kost een Maori tattoo?

Als eerst moet je rekening houden met de grootte van de tattoo. Wanneer je kiest voor een kleine tattoo Maori armband dan moet je denken aan zo’n €100 tot €150 euro. Maar ga je voor een hele Maori tattoo sleeve dan ben je al snel €1500+ euro kwijt.

Tattoo prijs kosten
[google-reviews-rating place_id=ChIJtVRxnhjuxkcRwdK56_bXdas]

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een Maori tattoo?

Maori vertelden hun verhalen d.m.v. symbolen en dat kan je allemaal mooi verwerken in je Maori tatoeages.

Hoeveel kost een bovenarm Maori tattoo?

Dat is ligt natuurlijk aan de grootte. Voor een kleine zit je rond de €100 en voor een grote rond de €300 - €450.

Verschillen qua Maori sleeve, hoe dan?

Je hebt hele drukke Maori tattoo sleeves met alle elementen vrij klein en dicht op elkaar en veel zwarte vlakken of je kan gaan voor een rustigere sleeve met meer wit ruimtes..

Top 10 bekendste Maori tatoeages

Maori tatoeages, ook wel bekend als “ta moko”, zijn een eeuwenoude traditie van de Maori-stam in Nieuw-Zeeland. Deze tatoeages worden vaak gezien als kunstvormen en symbolen van de cultuur en geschiedenis van de Maori. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de 10 bekendste Maori tatoeages:

 1. Hei Matau (visshaak): deze tatoeage staat symbool voor de Maori-verbinding met de oceaan en wordt vaak gedragen door vissers en zeevaarders.
 2. Koru (spiraal): deze tatoeage staat symbool voor nieuw leven, groei en verandering.
 3. Tiki: deze tatoeage staat symbool voor bescherming en wordt vaak gedragen door mensen die geloven in bescherming tegen het kwaad.
 4. Manaia: deze tatoeage staat symbool voor de bewaker van het evenwicht tussen de natuurlijke wereld en de geestelijke wereld.
 5. Kowhaiwhai: deze tatoeage staat symbool voor de verbinding tussen de mens en de natuur en wordt vaak gebruikt als decoratief patroon.
 6. Pikorua (dubbele spiraal): deze tatoeage staat symbool voor eeuwigdurende verbondenheid en vriendschap.
 7. Taiaha (stok): deze tatoeage staat symbool voor krijgshaftigheid en militaire moed.
 8. Whakairo (houtsnijwerk): deze tatoeage staat symbool voor creativiteit en artistieke expressie.
 9. Haka (dans): deze tatoeage staat symbool voor kracht en passie en wordt vaak gedragen door mensen die houden van traditionele Maori-dansen.
 10. Kirituhi (niet-traditioneel): deze tatoeage wordt vaak gebruikt door mensen die zich willen laten inspireren door de Maori-cultuur, maar geen directe Maori-afkomst hebben.

Als je geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een Maori-tatoeage, zorg er dan voor dat je een ervaren en gerespecteerde tatoeëerder vindt die vertrouwd is met de traditie en de betekenissen achter de verschillende ontwerpen.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.

Extra informatie over het zetten van een Maori tatoeage

Maori tatoeage bij vrouwen

Vrouwen zie je de laatste tijd ook steeds vaker met maori tattoo’s rondlopen. We zien hier wel duidelijk een verschil qua patroon met de mannen. Vrouwen gaan meestal voor een iets rustiger maori patroon met meer witruimtes en minder zwarte vlakken.