De culturele betekenis van de Maori tattoo

Maori tattoos, bekend als ‘Ta Moko’, zijn meer dan alleen lichaamsversieringen. Ze vertegenwoordigen de identiteit, status en familiegeschiedenis van de drager. Elke tattoo is uniek en vertelt het persoonlijke verhaal van de drager, inclusief zijn of haar afkomst, sociale positie en prestaties.

Indentiteit en Afkomst

Een belangrijke betekenis van de Maori tattoo is de weergave van identiteit en afkomst. De complexe patronen en symbolen vertegenwoordigen de stamboom en familiebanden van de drager, en verbinden hem of haar met voorouders en de Maori-cultuur.

Sociale status en Prestaties

Maori tattoos weerspiegelen ook de sociale status en persoonlijke prestaties. Verschillende patronen en locaties op het lichaam geven de rang en status binnen de Maori-gemeenschap aan, evenals belangrijke levensgebeurtenissen en prestaties.

Bescherming en Spirituele kracht

Naast identiteit en status, worden Maori tattoos ook gezien als symbolen van bescherming en spirituele kracht. Ze worden verondersteld de drager te beschermen tegen kwaad en om spirituele begeleiding en kracht te bieden.

Op welke plek (Lichaamsdeel) zie je vaak de Maori tattoos?

Maori tattoos kunnen op verschillende delen van het lichaam worden geplaatst, afhankelijk van de betekenis en het doel van de tattoo. Populaire plekken zijn:

  • gezicht
  • armen
  • benen
  • rug

De locatie van de tattoo heeft vaak een specifieke culturele betekenis en is zorgvuldig gekozen.

Maori-symbolen-onderarm-tattoo

Hoeveel uur kost een Maori tattoo sessie?

De tijd die nodig is voor het zetten van een Maori tattoo hangt af van de grootte en complexiteit van het ontwerp. Een kleine Maori tattoo kan in een paar uur worden voltooid, terwijl grotere, meer gedetailleerde ontwerpen meerdere sessies kunnen vereisen.

Maori-schouder-tattoo

Ontdek alle tattooshops bij jou in de buurt!

Ben je geïnspireerd geraakt en klaar om je eigen Maori tattoo te laten zetten? Klik dan op onderstaande button en ontdek alle tattoo shops bij jou in de buurt.