Welke viking tattoo’s zijn er allemaal?

De viking tatoeages beginnen steeds populairder te worden. De krijgers uit noord Scandinavië droegen dan ook veel tatoeages. In de loop der jaren zijn deze tattoo’s wel moderner geworden. De moderne viking tattoo’s zijn gebaseerd op de Noorse mythologie. Dan moet je denken aan de wapens die ze gebruikte en de dieren die ze tegenkwamen. Ook zie je veel Viking symbolen getatoeëerd staan.

Wat betekenen de viking tattoo symbolen nou precies?

De vikings gebruikte veel verschillende symbolen. Je hebt bijvoorbeeld het trollenkruis. Deze staat als bescherming tegen zwarte magie en trollen. Odin de god van kennis, strijd en oorlog heeft een symbool. Het valknut symbool waarin je 3 driehoeken in elkaar ziet overlopen. Deze wordt ook wel ‘de knoop van de verslagen krijgers’ genoemd en wordt heel vaak gelinkt naar een strijd met de dood.

Viking-tattoo-met-symbolen

Foto van vikingsrunes

Foto van vikingsrunes

Wij hebben de vetste Nordic tattoo’s op een rijtje voor jou gezet

De zwarte elementen in de nordic tattoo vallen super goed op en als deze door de juiste tatoeerder heel strak worden gezet dan is dit super vet. Het viking symbool kan je ook verwerken in bijvoorbeeld een sleeve. Zie hieronder een aantal nordic tatoeage voorbeelden en inspiraties.

Foto van: brunnokira_art

Foto van: viptattoostudio

Ben je al zover dat je de viking style kei vet vindt? ga dan voor de viking tattoo sleeve!

Wat kan je allemaal verwerken in deze sleeve? Denk bijvoorbeeld aan Noorse draken, goden en natuurlijk de symbolen. Deze designs kunnen bij elkaar een super dikke tattoo sleeve vormen. Thor, Ragnar en bijvoorbeeld Floki zijn een aantal bekende tatoeages van personen die vaak worden getatoeëerd.

Foto van: robh_tattoo

De valknut en jormungadr symbolen zie je vaak als tattoo terugkomen

Het valknut symbool is het symbool van de Noorse god Odin. Hieronder zie je de 3 hoeken die door elkaar heen gaan terugkomen. De valknut is een mooi symbool om te tatoeëren en staat voor strijd en wijsheid. Het jormungadr symbool wordt ook vaak getatoeëerd. Het is een draken tatoeage wat natuurlijk een groot en sterk mythisch wezen blijft. Het symbool is een cirkel met daarin een draak verwerkt.

Foto van: vik__ink

Foto van: lothbroktattoo

Een viking tattoo zonder Ragnar en Floki kan natuurlijk niet missen op deze pagina

Ragnar kennen we allemaal natuurlijk van de Netflix serie vikings. Ragnar is een echte strijder en heeft zelf ook een aantal tatoeages op zijn hoofd staan. Floki de botenmaker blijft altijd trouw aan de goden wat voor tegenslagen hij ook krijgt. Deze 2 viking helden worden vaak gekozen als tattoo en hieronder zie je alle Floki en Ragnar tattoo’s op een rijtje.