35+ Viking tattoo symbool ideeën

Onze artiesten hebben onderzoek gedaan naar de vetste viking symbool tattoos van 2023. Ook vermelden wij uiteraard de prijs en betekenis van de tattoos. Ontdek het ontwerp dat het beste bij jou past!

Overzicht pagina:

Bekijk hier onze selectie viking tattoos!

De vikings zijn misschien wel de meest getatoeëerde krijgers van de afgelopen jaren.
Wij willen jullie graag meer vertellen over alle symbolen er den betekenis daarvan.

Viking aegishjalmur symbol: Helm of Awe tatoeage

Ben jij op zoek naar een van de meest mysterieuze maar ook krachtigste symbolen van de vikingen? Verdiep je dan in de Noorse mythologie of laat ons dat doen en dan kom je uit bij aegishjalmur symbol: Helm of Awe. Dit teken wekt angst door zijn armen die eruitzien als puntige drietanden. De aegishjalmur is zeker een krachtig symbol voor de vikingen.

Vegvisir symbol tattoo

Vikingen staan bekend om het reizen en ontdekken van de wereld. Echter deden zij dat per boot en de zee en stormen trotseren is niet bepaald makkelijk. Het traditional Vegvisir symbool wordt gedragen zodat men de weg niet kwijtraakt. Het Vikingen kompas wordt vaak getatoeëerd samen met boten of met het Jormungadr symbol. Maar ziet er ook losstaand super vet uit met strakke zwarte strepen.

Nordic valknut symbol tattoo

De valknut zie je ook vaak terugkomen bij Vikingen tatoeages. Dit symbol bestaat uit driehoeken en wordt vaak samen getatoeëerd met de god Odin. Wil jij graag een vikingen tattoo sleeve zetten dan is dit al een mooi begin! Het valknut teken is echt een mysterie en tot de dag van vandaag is de betekenis nog steeds niet helemaal bekend.

Nordic jormungandr symbol tatoeage

Het vikingen symbool van de Midgaardslang. Ook wel beter bekend als de Jormungandr! Het symbool zie je vaak terug in viking tatoeages. Maar wat is nou de Jormungandr precies en wat betekend het symbol? De slang is het kind van Loki en het gevaarlijkste monster uit de Noorse mythologie.

Nordic symbol tatoeages

De populairste Nordic symbolen hadden we al op een rijtje voor jullie gezet. Echter zijn er natuurlijk veel meer. Hier een kleine opsomming met Nordic symbolen ook wel beter bekend als Symbolen die de vikingen gebruikten: Horns of Odin, Viking Axe, Yggdrasil, Gungnir, en de Swastika. Al deze symbolen kan je gebruiken voor je viking tattoo sleeve of portretten van de goden.

Rune viking symbol tatoeage

De vikingen hadden zelf ook een traditional handschrift van symbolen. Elk symbol/rune had zijn eigen betekenis. Zo had je de bijvoorbeeld de volgende runes: Fehu betekend rijkdom, Uruz betekend wilskracht en rune Tiwaz welke staat voor overwinning. Ben je op zoek naar een vette Viking tattoo symbol dan zijn er genoeg rune met betekenissen waar je tussen kunt kiezen!

Betekenis viking symbolen

  • Mjölnir: Het symbool voor bliksem en donder
  • Helm of awe: Staat voor bescherming en overwinning
  • Vegvisir: Kompass om op zee de juiste weg te vinden
  • Valknut: Noors symbool voor de gevallen helden
  • Vikingen bijl: Moed en kracht
Betekenis tattoo

hoeveel kost een viking tattoo symbol?

Gemiddeld kost een viking tattoo teken tussen de €100 – €150 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk het design en de grote van de tattoo. Kies je een ingewikkeld design dan duurt het langer wat je uiteindelijk ook meer gaat kosten.

Tattoo prijs kosten

Veelgestelde vragen

hoeveel kost een viking tattoo?

Gemiddeld kost een viking tattoo tussen de 50 en 350 euro. Een viking symbool of een Ragnar Portet verschilt namelijk nogal qua prijs!

Hoe lang duurt het zetten een viking sleeve?

Afhankelijk van het design en de grote de viking tattoo duurt het gemiddeld 10 á 15 uur.

Doet het zetten van een viking teken pijn?

Iedereen ervaart de pijn bij het tatoeëren op een andere manier. Afhankelijk van de plek doet het tatoeëren van een kleine tattoo zoals het symbool teken relatief weinig pijn.

Ben je er klaar voor om een afspraak te maken?

Wij zijn voor jullie hard op zoek geweest naar de beste tattooshops. Hierbij hebben wij gelet op de beste ontwerpen, de prijs kwaliteit verhouding en de klantvriendelijk- en veiligheid.